Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


113, Ozirisz a Királyok Völgyében

Ozirisz jelentése: Ősúr.

A kép Meren-Ptah fáraó sírjában, a Királyok Völgyében található. "Valószínű, hogy II. Ramszesz nagyszámú utóda közt voltak még, akik szerették volna megkaparintani a kettős koronát, és Merenptah halála után hatalmi harc tört ki. Széthi-Merenptah feltehetőleg nem tartózkodott az udvarnál apja halálakor, és a hatalmat Amenmessze ragadta magához, akinek származását rejtély övezi. Amenmesszét négy évig tartó uralkodás után győzte le II. Széthi, aki ezután a bitorló minden nyomát igyekezett eltüntetni a történelemből.

II. Ramszesz uralkodásának végére már látszottak a jelei annak a gazdasági válságnak, amelyet a földközi-tengeri térség éhínségei és járványai miatti bevételkiesés okozott: az építkezéseken egyre hanyagabb munkát végeztek és egyre több újrahasznosított építőkövet használtak..."

Merenptah a lexikonban, katt az aláhúzottra.

"Édesapja, a legendás II. Ramszesz hosszú uralkodása után, már idős emberként került a trónra."

Nézzük a leletet: (Eredetiben katt.) Ősúr, Napország ura:

 

113--osur--naporszag-ura-a.jpg

Merenptah fáraó eredeti neve magyar nyelven olvasva: (Felső képen jobbról-balra.)

 

113--osur--naporszag-ura-b.jpg

1, Népe 3 várában, Magyarok élete apja. Hona Égi-ta, Úrfő urunk. (Ez az egyiptológusok fáraó neve.)

2, Népe 2 honában Úrős. Ősúr, honában magyaroknak ura.

Nézzük tovább, ki volt ő:

3, Napúr trónján úr, a Szent honban. (Szent hazának Jézus, Isten országát nevezi. Aki a túlvilágon él, a magyarok hite szerint is Szent hazában élt.)

4, Magyarok, hunok királya (országa, úr széke),

5, Nagy főura honi árpádi (úr-bot)...?.../itt nem tudom megállapítani nincs e még írásjel, ezért beírtam a képre Ozirisz = ősúr alakjának írásjelei összeolvasását, -nézzék  e lap tetején- ha értelmes, ez a mondat folytatásának befejezése./

 

113--osur--naporszag-ura-c.jpg

 

113--osur--naporszag-ura-e.jpg

Nézzük a képen 6 jellel : Ősúr, 2 Napország ura, Szemúr képe ez..

Maga a fáraó a kendős uralkodó, minden mozdulata írásjel, a rendelkezésre álló leletről nem tudom biztonsággal tovább olvasni. Így is bizonyítottam, hogy a lelet magyarul jól olvasható, és magyar nyelven írták, i. e. 1213 – 1203 között.

2012-11-17. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

 

 Filmajánló:

Nimród a mi ősünk - a Biblia szerint is? (katt).