Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


118, Ra, a Szemúr

Ra, Ré, Úr, ugyanazt jelenti. Magyar nyelven többet is:

118--ra--szemur.jpg

Szobor a Louvre múzeumból. 

A képírás olvasata: Magyar, magyar úr, Napúr, Szemúr, nemes urak ura.

A képen a magyar népek szent Sólyom madarát látjuk. Más népeknek más volt az állata. (Sas, kétfejű sas, dögkeselyű, kígyó, stb.) A turul madár Egyiptomtól a Kárpát-medencéig a fejedelmi - királyi szkíták-magyarok jelvénye volt. A Turul nemzetségből származtatták magukat egyiptomi királyaink, a vízözön után az államot és életet ujjászervező Árpádoktól. Atilla királyunk és Árpádházinak nevezett királyaink is a korabeli világszerte a Turul nemzetségtől származva voltak ismertek. Árpád neve az ország újraegyesítésével, Atilla örököseként, a Kárpát - medence újraszervezésével ismert. Szent István királyunk szintén a Kárpáti-haza feldarabolását akadályozta meg. Árpádnak esküt tett 7 magyar vezér: amíg élnek ők és utódaik, a leszármazottait támogatják.

(Koppány nyugati birtokaival a Salzburgi érsek embere volt, Ajtony a délieké, az erdélyi Gyula bizánc felé akart önállósodni. Ma is ismerős a Magyar haza szétszabdalásának szándéka? Netán most is szét van szabdalva? Még jőni fog egy vezér a jövendölések szerint, a Biblia sárga lovasa után, fehér lovon, akinek a vezérlete alatt a magyar népek országa egyesül.)

Katt a címekre, már bemutattam magyar képírással írt ősi szövegeket:

33,Nagyszentmiklósi kincsek 8. Ügek és Emese szövege

110,Nő alakban írt képírásos szövegek 2

2012-11-17. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.

Kedves olvasónk küldte a képet:

118--b.jpg

Bal oldal fentről lefelé, majd jobbra kanyarodik az írás:

se-tuat fu ur: sötét (bőrű) főúr,

A madár jele: Magyar, magyar úr, Napúr, Szemúr, nemes urak ura.

ur at fu madar ba-n: főurad magyarban

úrfő-főúr kelettől nyugatig e honban.

fu ur-i-natyur= főúri nagyúr (nádor)

Jobb oldal, majd balra előre:

madar ad ki un-nok ura-k: magyarod ki hunok ura.

it -n madár-okh ar-bot(ar-pat)-i fu ur: itten magyarok árpádi főura.

A madár, Szent Sólyom képírása:

Részletezve: A fejnél levő napkorong, Napkirály, Napúr, Úr jelentésű. Fején a szeme: úr, a sáv jó-ma, a kendő szerű jel nemset vagy nemes. Együtt: Jó magyar nemzet ura.

A madár maga a Sólyom, Turul-madarunk, mint Atillánál, és Árpádnál. A tollak: mat, magyarok. Az egész szárnyakkal kört formáz: Ura. Lábainál: egyenes = hon, kör= úr, madár karma: ma+karmok, magyarok. Az onk szimbólum füles keresztje: él+et= élet, a kör = úr jellel: Élet ura.

Összeolvasva:  Napúr, Napkirály, Országunk ura, Sólyom (Turul nemzetségből), Magyarok ura. Honúr, a magyarok ura, élet magyar urainak nemes ura. Jó magyar nemzet ura.

 

 

(Köszönöm a képet Sümegi Tündének.)2015-09-03.  Ajánló: