Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


120, Szatet, sötét úrnő

A kép címe: Szatet, Abu Szimbel, Nefertari-Merenmut temploma. Eredeti nagyságáért katt a címre. itt bővebben is olvashat történetéről.

 

120--szatet--sotet-urno-a.jpg

 

120--szatet--sotet-urno-b.jpg

Olvassuk el a jeleket:

1, Setét bőrű úrnő, magyar néped honában

2, három néped, (és)

Az alak testtartása csupa írásjel:

3, Kusok ma+kar úrnője, onk+kar úrnő.

Kusok magyar úrnője, hungár úrnő.

 

 

A 3/b-vel jelölt szöveget is jól tudom nagyítani és olvasni, az alak sajnos nincs teljesen a képen, (azt nem olvasom). Valószínűleg Ré-nek nevezett alakról van szó.

 

120--szatet--sotet-urno-c.jpg

3/b. Ad két hon nép nagyura bősz nép(nek) jó magyar föld Ősura...( innen nem látunk több írásjelet.)

2012-11-21

 Nézzük a másik csodálatos képet, beírtam a hieroglifák mellé a magyar szótagokat, önállóan is el tudják olvasni. Eredetije Elephantiné (katt)  Elefánt sziget (katt)-en van. Eredeti képe (katt).

 

beolvasas0014.jpg

Olvasása amint besorszámoztam:

1, Úr képe..(itt rosszul olvasható)

2, Magyar, kus Napúr

3, Szemúr képe ez, árpádi úr. (Igen, Árpád-házi királyok, erről a lap első leleteinél már írtam.)

4, Élet magyar ura.

5, Magyar nemes úrnő, ős úrnő.

6,... Úr, a Napúr hona. Ez (a) hona setét magyaroknak. Magyar kusok élete Fehérvárában, ez (ő a) trón úrfője (=fáraó) magyar mag ura.

 

 Talán felesleges újra felhívni a figyelmet arra, hogy a tárgyalt írott magyar nyelvemlékek nem az Ural hegység vidékéről kerültek elő, hanem a Nílus felső völgyéből és hogy az egyiptomi-magyar közös szavak nagy dörömböléssel követelik, a magyar eredet ural- szibériai elméletének módosítását.

2012-11-22. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Ajánló: Ősi magyar krónikáink szerint hol van Buda (Budha) vára, Székesfehérvár a királysírokkal, Veszprém a királynék városa, az a királyi kincstár amit sem tatár, sem török, sem világháborúk  alatti és utáni sőt mai kirablóink sem nem találtak meg? Ősibb várost tüntettek el, mint ami valaha létezett, és maga a bibliai Nimród alapította.

Magyar Buda ősibb az egyiptomi leleteknél, és a Pilisben kell keresnünk.