Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


129, Tutanhamon ládája magyar felirattal

 

 

Tutanhamon (=Tudónk a Mén) királyunk ládája kanópuszedényekkel.

A láda sarkain ember alak van.

A szövegoszlopra mutató kéz állapota:

marka: ma,

karja: kar, (kettő van belőle: karok)

felkarja: es, esz, ez.

Az ember: úr.

Mivel mindkét oldalról a karok jól látszanak, többesszámban olvasom.

MA+KAROK+URA EZ. = MAGYAROK URA EZ.

Ki a magyarok ura? Megmondja a szöveg, amire mutat:

 

129--tutanhamon-kanopuszedeny-ladaja.jpg

 

 A képet eredetiben az aláhúzottra kattintva másik honlapon láthatják. Tutanhamon ládála kanópuszedényekkel.

Most a megszokott módon olvassuk el a magyar szöveget. Mellé írtam a hieroglifák mai betűink szerinti kiejtését.

 

129--tutanhamon-ladaja-a.jpg

 Lemásoltam a jeleket:

129--tutanhamon-ladaja-b.jpg

Olvassuk össze:

Képírás: MAGYAROK URA EZ.

1, oszlop, jobb oldal:

Fő árpádi jó magyar trón Honura itt hunok, magyarok nagyura élete (értsd=életének) edények (értsd=edényei) ezek. 3 fő néped (nek) ura. A Mén, élet Magyar Tudója, Isten Társa Úr.

2, oszlop, bal oldal:

Fő Árpádunk, trónodat hunok, magyarok Úr Képe, honok nagy főura (=fáraója) ma ez. Esti (értsd= nyugati) Napúr. Isten trónján Nap(úr) képe, népe ura.

Megtudtuk a leletről, hogy Tudónk a Mén magyar király, a hunok és magyarok ura volt. Az élete szervei edényei ezek. 3 fő népnek volt az ura, ( a harmadik a kusok vagy fekete magyarok voltak). Már nem él, ezért Isten társa, tehát Istennél van. A népe urát Isten a trónjához engedte, hozzá lett hasonló, nem isten, hanem isten képe, aki Árpád nemzetségéből származik.

Ezért fontos tudnunk, hogy Árpád a hon visszafoglaló fejedelmünk miért kapta ezt a híres nevet. Egyiptom = Égi-ta királyai is az ős Árpádtól származtatták magukat. Ők sem Árpád-házi királynak, hanem a Sólyom (Turul) nemzetség királyainak nevezték magukat, és szövegeiket magyar nyelven írták.

Árpád,  Bendegúznak vére, (Atilla apja) Etel (ma Don) folyó melletti Szkíta földön élt, mikor a csatát vesztett Csaba királyfi megkereste, a krónika szerint szellemi frissességben, agg testben találta nagyapját. Fia Ügyek gyermeke Úr-Mása (=Álmos), az ő fia Árpád. A 7 ismert bolygó szerint 7 törzs szövetségébe szerveződött 108 nemzetséggel jól szervezett program szerint jöttek, hogy helyre állítsák Atilla királyunk országának egységét, melyet a megszállók, és honi fejedelmek szétdaraboltak, mint Mai időnkben is Trianon után szétdarabolva van országunk, 2/3-ad részben megszállás alatt.

A hét fejedelmi személy vérszerződést kötött. Egy nép köréből valók, 7 magyarnak hívják, olyan elő nem forulhatott, hogy van köztük aki nem magyar. Pogányok voltak? A hitet, amit esküjükkel tettek, megtartották. 7 erőt, energiaáramlást egybekötöttek. 

Krónikáink szerint az Álmos azt jelenti, Szent. Bejöttek Munkács váránál, megpihentek.  Már Atilla idejében is így nevezték. Következő állomás Hunvár (Ungvár), a halhatatlan istennek  hálaálkozatot mutattak be. A Kárpát-medencén belül, hogy áldás legyen a vállalkozáson, Isten áldását kérik.  (Az ősi irat a Szentáromságot ismeri, és beszél a Szentről, Lélekről, Atyáról, Fiúról.) Álmos vezetője a Szentlélek, Árpád vezetője a Mindenség Istene. Az öreg szent ember története itt nem folytatódik, fia, Árpád lesz a vezér. Az Úr 677-ik esztendejében, ki az úr, maga Jézus. (Anonimusz.)   Erdélyben van a honvisszafoglaló magyarság.

Sehol nem olvasunk arról, hogy Álmost feláldozták volna, arról sem, hogy a nép a vezetőjét megölte volna. Egy vezetőt, fejedelmet, szent embert nem ölünk meg. (Ez a fajta fordítás van a köztudatban: Álmost megölték?) Bent vannak a Kárpát-Magyarországon, Atilla örököseiként. Az eredeti latin szöveg mit ír? Okciszus est = Naplemente = mi a jelentése: elszenderült, Álmos örökre elaludt. Ha az ember elhunyt, leáldozott a napja, bealkonyult neki.  Ma is használjuk, eljött az életnek a vége.

 Bejöttek Atilla örökségét átvenni, és Árpád vezeti tovább a rend és egység helyreállítását. Az őshazát szétdarabolva találja. (A Bizánci császár Géza fejedelem idejéig a magyar fejedelmek adófizetője volt. Bazileusz Romanum = A Római királyi ház. Ő a Római Birodalom ura volt. Kelet-Római Birodalomba Konstantin császárral az elit áttette a székhelyét. Rómában a Pápa maradt.)

A szellemi egyég után ismét létre jön a területi egység.

Katt az aláhúzottra:

Árpád neve a Régi Keleten

Árpád jelentősége a Vízözön után

 

 2013-02-27. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, vagy wikipédia képei.