Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


142, Szelket képírása

Szelketről már írtam  a szenteknél (az isteneknél) katt : Szelket 27

 

142--szelket-2.jpg

Beírtam a képre a jelek magyar elnevezéseit.

Skorpió: ma-serek = (ma-sarok) magyarok. Mellete a T, alatta D jel, nőt is jelent az alakja. Karja pozíciója felfelé áll. alakja: nő.

Füles kereszt az onk szimbólum, kör alakja:ÉL, kereszt rovás T: élet. A Djed-nek nevezett oszlop: fény, világosság. Edény: nép. Háta mögött Karja áll: király, alakja: nő, alatta a kusok szimbóluma.

A megismert adatokat mai nyelvújítás utáni sorrendünkkel összeolvasom:

Magyarok úrnője, népe világossága, élete királynője. Kusok élete királynője.

TISZTA KÉPÍRÁSSAL ÍRT MAGYAR NYELVEMLÉKEKET MÁR TÖBBET IS ELOLVASTUNK.

Újra meg kell még emlékeznünk a legrégibb írásmódról, a tiszta képírásról, az emberiség írásbeli gondolatközlésének legelső eszközéről.

Az egyiptomi a mezopotámiai írás, és a rovásírás is ebből a közös ősi képírásból eredtek és valamennyien a magyar nyelv, ragozó szerkezetéhez voltak igazítva és magyar nyelvű szövegek lejegyzésére szolgáltak, nagyon valószínű, hogy maga a közös ősforrás; a legrégibb írásmód is magyar agy találmánya és azzal is magyar szövegeket írtak. Mindenesetre ezzel a munkahipotézissel indultunk el vizsgálatainkban.

Amint neve is jelzi, a tiszta képírásban kizárólag világosan megrajzolt képeket alkalmaztak, főleg az emberi testrészek (arc, kéz, láb, orr) képeit, amiket legrégebben álló emberalakká szoktak egybeszerkeszteni, vagy szobor alakban elkészíteni. Az így keletkezett írás olyan benyomást kelt, mintha képrejtvény volna, ezért a szakirodalomban ezt a fajta grafikát rejtvényírásnak (rebus writing) is nevezik.

Az emberalakká formált szövegeket általában felülről lefelé haladva írták, kezdve a fejjel és végezve a lábbal. Az így keletkezett figura azonban nem hű mása az ember alakjának, hiszen nem a valóság ábrázolása a célja, hanem gondolatközlés.

A képek, testrészek a hangalakjukkal közölnek valamit a magyar logika szerint gondolkodó olvasónak.

 

2013-05-05. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák és képírás olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.