Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


157, Kheopsz fáraó

Kheopsz fáraó a lexikonban, katt. Olvassuk össze a hieroglifáit:

157-kheopsz-neve.jpg

Hon, magyar, fő, magyar. Az egész az ura keretben van: Honi-magyar, fő-magyar úr.

Mai szavainkkal: Magyar hon Fő-Magyar Ura. 

 

Kheopsz fáraó Hórusz neve, Medjedu a gránit töredéken a képe küldője szerint Bubastisból.

 

157.png

Fentről lefelé a jelek:

 A híd alak: két hon, összekötve.

Madár: magyar.

Alatta az egész a serekh-nek mondott jel. Mi értjük: Sereg.

Medjedu = magyar az idegen nyelvű lexikonban is. A lexikon szerint Hórusz neve: Magyar Ősúr. Görögösen a madár Kheru-nak nevezett madár, mi értjük: király.

Minden oldalról összeolvasva, aki a jelre tekintett, tudta:

Két magyar hon seregeinek királya. 

A király arca mai magyar emberé:Khufu CEM.jpg

 

Hufu királyunk hieroglif szövegeit már olvastuk:

20,Hufu (Kheopsz) fáraó magyar szövegei

 

A piramis szavunkról (katt):

 

Mivel a piramisnak mind az öt ismert neve:

peremes,

meredek,

nagyúr széke,

nagyúr kertje és

meredek csoda érthető magyarul, ezért bőségesen bizonyított dolognak vehetjük, hogy a szóban forgó csoda - magyar csoda volt.

Mai számítások szerint, lásd a lexikonban kézi erővel elképzelhetetlen évekig tartott a piramis - peremes felépítése.

"A piramis felépítményét átlagban 1 köbméteres, 2 tonnás kváderekből építették, összesen körülbelül 2,5 millió köbméter mennyiségben, azaz ötmillió tonnás tömegben."

"Ma a legelterjedtebb nézet szerint a piramis 20 év alatt épült fel. Azonban ezt az időtartamot egyetlen ókori forrásból merítik, Hérodotosztól. Csakhogy Hérodotosz sem volt egykorú, sőt időben közelebb van a jelenkorhoz, mint a piramisépítő királyokhoz. Ez az adat mindenképpen csak feltételezés részéről vagy azok részéről, akiktől hallotta."

"3000 munkással számolva 353 munkanap, vagyis nem egészen négy év alatt (kétezer munkással sem egész hat év az eredmény!), egyáltalán nem kell a kb. két évtizedes uralkodásának teljes idejét figyelembe venni. Következésképp bőven maradt idő és kapacitás a halotti körzet fejlesztéséhez is, és talán éppen ennek köszönhető, hogy Hufu olyan komplexumot hagyhatott hátra, mely minta- és példaképe lett az összes további halotti körzetnek"

"... a nagy piramis felépítéséhez (nem számítva a szakmunkákat) szinte pontosan egymillió munkanap kellett, azaz 11 111 munkaév. A fent említett munkásfalu befogadóképessége mintegy 8000 fő lehetett - szállítók és kőfejtők, valamint minden kisegítő személyzet és családtagjaik együtt -, napi 6-6500 köbméter, évente több mint félmillió köbméter követ építhettek be, azaz maximum öt év kellett a szerkezetkészséghez. "

Ma semmilyen eszközzel nem tudnák felépíteni ezt a piramist, más kutatók elemzései szerint: sem gépekkel, sem helikopterekkel, sem kézi erővel, sem bronzszerszámokkal.

Ideje elgondolkodnunk, milyen gépekkel, milyen betonöntéssel, elektromossággal, és a mainál modernebb technikával rendelkezett az ősi kor, a magyar szellem alkotása, és hova rejtették el ezeket a szerkezeteket.

 

 Talán titokban raktárakban, múzeumok pincéiben őrzik?

Már megvannak az ennél ősibb Pilisi-piramisok (rejtőzködő ősi királyi központunk), és a feltárás alatt lévő Boszniai - piramisok, ahol magyar rovást is felfedeztek a kutatók...

Piramisok Magyarország hegyei alatt (katt). 

 

 

Magyarországnak van egy akkora kötődése az ókori Kelet iránt, hogy az felfoghatatlan...elmondhatatlan... Magyarországon is találtak egyiptomi leleteket.

2013-09-04. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.