Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


163, Tudó-mása ( 3. Tuthmosis) gyűrűje

3. Tudó-mása (Tuthmosis) fáraó gyűrűjeként kaptam a képet. (Tudó-mása a lexikonban katt.)Olvassuk el a hieroglifáit, mellé írtam mai betűinket:

 

163.png


Mi a gond a képpel? Fejen állva mutatják be a múzeumban, nem így kell olvasni. Lemásoltam a helyes olvasáshoz  az írásjeleket:

 

 

163-tudomasa-gyuruje-b.jpg

 Olvassuk össze:

 Úr-mén képe, seregek nagy főura. Házai (=várai) itt magyar honban.  Az egész szöveg az Úr jelentésű keretben van. ( Kartusnak írják, mi tudjuk magyarul is a keret nevét.) 2013. 10. 25. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.  

 

 

Amit a leletekből megtudtunk a  fáraókról és Egyiptomról:

 Egyiptom fáraóit sohasem kenték olajjal királlyá. Ő ott volt, Magyarok Istene földi képviselőjeként... beiktatását a papság végezte. Ő tartotta a kapcsolatot Isten és az emberek között. Ha a fáraó kijelölt valakit, hogy a megbízásából kormányozzon Kánaán, Palesztina vagy Szíria felett, ezt a helyettest királlyá kenték. Ez jelentette: az illető helytartó a magyar király Fő-úr (fáraó) meghatalmazottja, alattvalója. A Fáraó küldte a szentelt olajat. Az olajjal való felkenéskor a felkent felettese az a fáraó, akitől az adott területre a megbízást kapta. 

A történelemben, törvénykezésben: nem találunk népirtó, vérszomjas, elnyomó fáraókat. Nem irtják ki a meghódított népeket, de átadják a tudást, a kultúrát. Háborúkban sem kegyetlenkednek. Az adókat beszedik, de éhínség esetén gondoskodnak a népük élelmezéséről. Az Egyiptomi Biblia a Halottak Könyve. Az élőknek szóló utasításokat, életszabályokat olvashatjuk benne. Nincs szükség 10 parancsra, mivel nem szokás az istentelenség, a káromlás, az istennek szentelt szombatot megtartják a papság vezetésével. Természetes a szülők, nagyszülők, egyházi és állami elöljárók tisztelete. Nincs gyilkosság, élet elleni bűncselekmény. Nem veszik el a másét, hanem inkább egymás munkáját segítik. A másik vagyontárgyát, házastársait, feleségeit, érinthetetlennek tartják.

A világ legvallásosabb népének tartják idegen utazók az egyiptomiakat.

  Elnevezésük: Mudraya (perzsa), Misri (asszír), Musir (török) Mizraim (héber) nyelveken. Idegennyelvű kutatók így írják: Makeri, Mahir, Madir, Myker, Matjaiu, Maghr, Makhuru, Magaru, Makar, jól értjük a MAGYAR nevet.

  Az idegennyelvű fordítók írják az országot Ungari, Onguri, Inkeri, (K/H)angar, Engaria, Véngrija, jól értjük a HUNGÁRIA nevet.

A leleteken kiabálnak a magyar szavak, és a kövek megszólalnak...magyar nyelven.

  Talán felesleges leírnom, hogy a leletek a Nílus - völgyében és a világ múzeumaiban ma is megtalálhatók. A Piramisok = Permesek mind a magyar elme alkotásai. Egyetlen halott leletét sem mutatták be, hogy Piramisban találták. Tehát nem temetkezési hely. Királysírok külön voltak, szarkofágok voltak, de mi a Piramis? Miért van a világ minden táján? (Katt a Piramis szóra.) A Pilisben, mai Magyarország területén zsintén három nagy piramis van, egyenlőre földdel borítva...A viszokóinak nevezett piramisok szintén itt vannak, benne magyar rovásírásos kövekkel...

A kutatók többsége ma sem tudja, hogy a piramisok miként készültek... magyar kutatók szerint öntött kövekből vannak... a technológia ma még nem megvalósítható. A rejtett tudás azonban újra elő fog kerülni.

Filmajánló: A magyarok története - ilyet még nem hallottunk, maga a kutató beszél róla. (katt)