Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


175, Saqqara helységből sír bejárata

Saqqara szó a sógorával hasonló hangzású. Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy visszafelé olvasva teljesen mást jelent. S a k a ra = A r a k á s. Mit látunk e területen? Kőrakásokat. Szakkara egyiptomi falu Gíza  tartományban, Kairótól 30 km-re. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek (Ménfőnek) legősibb temetője, 7 km hosszú (görögös névvel) nekropolisza. jelentése: „a halottak városa”.

Egy kedves olvasónk, hozzászólásában írta: "...a Giza értelmezese nem a gezaval függ össze gizagizagizagizagiza~ azigazigazigazigaz ,olvasd ezt is ugyanúgy oda vissza kedves baratom az igaz igaz igaz igaz igaz =giza....magyarul vannak de nem mindenki tudja olvasni őket mert nem tudják hogyan kell....."

Giza tartomány Az Igazak tartománya is jól érthető magyar nyelven. Köszönöm a hozzászólást.

A képen egy sír bejáratát látjuk.

 

175--saqqara-2.jpg

A rendelkezésre álló képről a felső  sorokat tudjuk elfogadhatóan nagyítani, és elolvasni.

 

 

175--saqqara-1.jpg

 

 Lemásoltam a jeleket, jobbról-balra  olvassuk.

 

175--1.jpg

1, Est (=nyugati)  Égi-ta (= Égi-talaj, föld, ma Egyiptom)  3 fő népe(i) ágai Napúr országa (=úrszéked van a leletenFő Magyarja  felment a Magyar Napúr útján (ez úr) és

175--2.jpg

2, és vándorol a Nagy Főúr, Magyarok Napura  (a szövegben Magyar Napurad), a magyar nép földi ura , Úr Nap Nagyúrral, magyarok urával. 

3, a  képírás szövege: Égi vándor  urunk, királyunk trónján pihen az Égi-hazában.

Megtudtuk a leletről, hogy aki meghalt, átköltözött az Égi-hazába, ahol Magyar Isten társaként utazott az égi bárkán, trónt kapott, ahol  megpihent az örök életben.

(Jézus is ezt tanította  Ménnek országáról,  Mennyek országáról. Tudjuk, hogy Egyiptomban is tanult, gyermekkorától kezdve, sejtjük, hogy visszatérve Názáretbe (Nagysárrétre) a szkíták más tudományát is megtanulta. Jézus Krisztus, az Atyaisten Fia, aki értünk emberré lett.)

Mi történik a halál után?www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/124-mi-tortenik-a-halal-utan--1-a-lelek-halhatatlan.html1 A lélek halhatatlan

Mi történik a halál után? www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/125-mi-tortenik-a-halal-utan--2-mennyorszag.html 2 Mennyországban való hit

Mi történik a halál után? www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/126-mi-tortenik-a-halal-utan--3-pokol.html 3 Van Pokol

 

2014-01-01. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

 

Ajánló:

 Szántai Lajos - Jelenések könyve 42, Íme az Isten Báránya...A csillagászati tényezőket nem tudjuk megkerülni. Minél vastagabb egy könyv, pl iskolai kötelező olvasmányok, annál lényegtelenebb dolgokról szól...a magyar népmese tanulságait meg sem közelíti, nem tudom hasznosítani a mondanivalóját...A jók kedvéért az idők megrövidíttetnek...

Szántai Lajos - Jelenések könyve 43

Szántai Lajos - Jelenések könyve 44 Nem tudják, hogy mit cselekszenek az alantas színvonalon vegetáló embertársak....A lovasok jönnek az apokalipszis alatt...a magyar az európai lovas nép...a fehér ló a magyarok lova. Szent korona is csak a magyaroknak adatott.