Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


19, Sznofru fáraó magyar szövege

 

Sznofru fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.  

Kr.e. 27.századra becsülik uralkodását. A lexikon írja, megtalálták Buhennél az óbirodalmi város erődjét, melyet ő építtetett. Magyarul jól érthető: Bú+hon. " A Sínai-félszigeten a III. dinasztia idején korábban már elfoglalt kőbányák mellett a magarai türkizbányák birtoklásáért folytatott háborút, e területen két egykorú dombormű tartalmazza a nevét." Magara elnevezésben látjuk a magar, magyar szavunkat.

 

19--sznofru.jpg

 Kampós jel: őS, szem jele: Úr.

Kereszt a körön: neter = nagyúr.

Madár jele: magyar, a kör ÚR keretben.

Összeolvasva: Ős-úr, Nagyúr a Magyar Úr.

95,Egyiptomi magyar nyelvemlék 3 A fáraó fia trónusának felirata, katt a címre, épp Sznofru fáraó fiáról olvashat.

"Kr. e. 2600 tájáról ered ez a magyar nyelvemlék, amely mészkőből faragott két szobron szerepel. Mind a két szobor székén ülő egyént, férfit illetve nőt ábrázol, székük (trónjuk) támláján felirattal. A férfi emléke 120 cm magas, a nőé 118 cm, mindkettőt a Kairói Múzeumban őrzik."

A legkiemelkedőbb tulajdonsága a szobroknak, hogy mindkettőnek a szeme életszerű berakott kristályból van, amely megdöbbentette az egyiptomi munkásokat, akik először nyitották meg a sírt, és két világító szempár figyelte őket.  A fáklya fényénél a szemek élve néztek a sötétben, a munkások megijedtek és kimenekültek.

Trónjuk háttámlájáról magyar nyelven értelmes feliratot olvasunk.  Csak akkor fogadjuk el ómagyar írásnak, ha minden magyarul jól érthető, és nem hagyunk ki, nem teszünk hozzá írásjeleket. Ez most is így történt...

96,Egyiptomi magyar nyelvemlék 4 A tébai feleség felirata

Rahotep és Nofret szobrán olvasható hieroglif ómagyar szöveg...

 


2012-03-02. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.