Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


192, Ahmesz-Nofertari

Ahmesz-Nofertari

192-_ahmesz_nefertari.jpg

 

Kormányzóként vezette Egyiptomot, míg a trónörökös, a fia I. Amenhotep még gyermek volt.

192-ahmesz-nofertari.jpegHieroglif jelei mellé beírtam mai betűinket:

Hold-mása,

Nagy Főúr

Itt úri úrnő.

 

 

(A-mén-atya szövegeit már olvastuk, Kr.e.1500 körüli időkből származnak.) A lexikon szerint: " A királynét a feltámadást jelképező fekete bőrszínnel ábrázolták, a fekete bőrszín a termőtalaj színe volt, így a termékenységé és az újjászületésé is." Ennél egyszerűbb a magyarázatom, fekete volt a bőrszíne. A fekete magyarokról már írtam, ma is élnek köztünk hullámos hajú, sötétebb bőrű magyarok, akik az évezredes mérsékelt klíma alatt is megőrizték e testi jegyeket, a fehérekkel való keveredéssel világosabb bőrszínűek lettek. Egyiptomban is fehér apa, fekete anya világos-sötétes bőrszínű fia következett a trónon.

Ezt az állításom bizonyítja a lexikon képe is, az anya fekete, a fia világosabb bőrszínű. Az apa I. Jahmesz fehér volt. Ő állította helyre a rendet és a hykszoszokat - hét sasokat kiűzte Egyiptomból.

Amikor megbomlott a magyar népek egysége, akkor tudtak mások uralkodni felettük: Egyiptomban megbomlott a hun-magyar egység. Mikor túlzásba estek a megszállók az adóztatással és államosítással, egy felkeléssel megkezdődött: A felforgatók felelősségre vonása.

Első fiuk a lexikon szerint:" Jahmesz-Ankh „A Hold gyermeke él” hamarabb halt meg, mint a fáraó, és így öccse, Amenhotep lett a következő fáraó."

192-jahmesz-ankh.jpegOlvasatomban jelei:

Hold- mása ez

az élet ura.

 

 

 

A lexikon szerint volt még fiuk: Sziamon herceg

192-sziamon.jpegNevét Sziamonnak nem tudom olvasni. Nem látom a sz-i-a- jeleket.

Neve olvasatomban A-mén kő ura. (A Mén ország ura.)

Már foglalkoztunk vele, hogy Egyiptomot Égi-ta-nak írták, Égi talaj, föld értelemmel. Egypt ma is az írásmódja. Ménnek országa szavunk pedig összecseng a Mennyek országa szavunkkal.

Bárhogy is keverik a szótagokat, sorrendben olvasva a jelekeket, magyar nyelven ma is jól olvasható uralkodóneveket találok.

2015-03-31. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.