Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


195, Hieroglif felirat Ausztráliából

195-ausztralia-1.png

Ausztráliában találták a hieroglif feliratokat. (Eredetiért katt a képre.) Az egyiptomi fáraó küldöttei jártak itt és megörökítették Ausztrál utazásukat? Találkoztak az őslakókkal? Talán folyamatosan kapcsolatban voltak? Felfedező úton hajótörést szenvedtek? A lexikon szerint: "A bennszülött ausztrálok 70 000 évvel ezelőtt Afrikából Ázsiába vándoroltak, majd körülbelül 50 000 évvel ezelőtt érkeztek meg Ausztráliába."

Nézzük a töredékből milyen homályt tudunk eloszlatni?

195--2.png

 

Felső sor jobbról balra: madár= magyar. Körök = urak. Hullám= nak (elmosódott a jelek) két négyszög = két hon. Lefordított pohár lábakkal = ment. Együtt olvasva: Magyar urak két honból mentek vagy jöttek.

195-3.png

Felső sor lefele álló kerete: Napúr, 4 hajó ura...

195-4.png

Balról a zászló, szkarabeusz és az ülő alak: ...nagyúr, az úr képe (értsd a király, fáraó megbízottja) aki úr.

195-5.png

A sás-féle = Is+ten, és mellette a méh= ha hím, akkor here. Együtt: Istentől eredt.

Oszlopa további jelei:  vonalkázott kör = föld. Madár = magyar, csúszómászó= fő. Itt nem látom van -e még írásjel, alatta a madár jele, az egész az ura keretben.

Összeolvasva:

Istentől eredt földön, magyar fő ... magyar ura.

 

 

 

 

 

 

195-6.png

Kacsa első része : ka, kő, a kör jele: úr. A kereszt NFR = nagy főúr. A zászló: NTR neter, nádor =nagyúr. Kör: ura, madár: magyar. Az egész az úr, ura keretben van. A keret alsó részében levő jeleket ha többesszámban olvasom, együtt az oszlop szövege:

Az országunk ura, nagy főúr, nádor, ura magyaroknak.

 

 

 

 

 

Az olvasott töredéket mai szavainkkal így értelmezem:

Magyar urak két honból jöttek (Alsó és Felső Egyiptomból mentek vagy jöttek). Napúr, 4 hajó ura (vezetésével.) Aki nagyúr, az úr képe (értsd a király, fáraó megbízottja). (Mert a fáraó) Istentől eredt földön, magyar fők ... magyarok ura. Az országunk ura, nagy főúr (ez az egyiptológusok fáraó szava), helyettese, a nádor magyarok urának vezetésével. (Hajói itt jártak a király helyettese, nádor vezetésével.)

Ennyit tudtam kiolvasni a rendelkezésre álló leletről. Köszönöm a leletet Pásztor Csaba úrnak. 2015.03.28.

2015.03.29-31. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei.