Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


196,Kanadai meteorit?

196-kanadai-mereorit-stone-with-hieroglyphs.jpg

Eredetiért katt a képre.

Nehéz elhinni, hogy egy pecsétnyomóhoz hasonló tárgy pont emberközelben esik le Kanadában és megtalálják 1908.szeptember 5-én. A honlap ezt írja. Azt is nehezen hisszük el, hogy üzenet a Marsról. Évezredekkel ezelőtt  Magyarok jártak a Marson!? Más kutatók honlapjain láthatunk marsi piramisok képeit, marsi arcot...és sok összefüggést. Idézet a cikkből:"A  Marson  egy  hatalmas kőtáblát fotózott le a Mars Observer 1993-ban.  A  táblán  rovásírásos  felirat  van mely egy sumér nyelvű szöveg olvasható:  A  Nap és a Hold együtt áll. Egy másik táblán pedig ez áll: ..." Folytatását másik honlapon találják. Onnan költözzek át őseink?

Mennyire tudom a képről a rejtélyt eloszlatni? Köszönöm Tóth Gábor úrnak, hogy a lelet képét elküldte.

Balról olvasom, ez a jelek állása.

Első oszlop: A szék ábrája: arany. Az urak ültek trónon, széken, arany úrszék=arany ország az összecsengése. Alatta a hegyes alak ék, égi. A téglalap amin van, a hon, haza, talaj, terület jele. A pohár neb, nép. Négyzet: hon, ba, be szótag. A vasúti sínhez hasonló jelet út-nak értelmezem más hieroglifeknél is.

EGYÜTT OLVASVA: Aranyország égi talaj/föld népének útján.

Második oszlop: A kör jele él. A t-jele T. Onk-nak is nevezik a jelet. ÉL+et=Életnek olvasom. Alatta levő jel elmosódik, ha nagyítom. Alul a kör jele: Napúr. (A mondat értelme szerint R, úr, ra er, ré szótagnak olvassák az egyiptomi szövegekben). Következtetve: az Élet jele alatti jel hasonló az első oszlop első jelére, csak kisebb, akkor arany ország/úrszék a jelentése. Összeolvasva: Élet és Aranyország Napura. (Napkirálya.)

Harmadik oszlop a kerettel:

A keret felett két jel van:Nem tudom jól nagyítani, elmosódnak. A körvonalaik szerint a fekete fáraóknál fordítottam, a fekete párduc jele volt az első alak. Mellette a sólyom, turul madarunk. Az egyiptológusok Kheru madárnak nevezik: turul -kheru- kerá=király az én értelmezésemben. EGYÜTT: fekete (bőrű) király.

A keretben, kartusnak nevezik az idegenek: Kör=úr. A pásztorbot kampós jele: EZ, esz. Madár = madar = magyar. Alatta hullám: n. A kéz ad: d. Kéz jelét ty, gy jelre is használták. Az edény neb, nép. Az egész az úr, ura-keretben van. ÖSSZEOLVASOM: Úr ez, Magyar (naty=)nagy nép ura.

Utolsó térdelő alak: úr, a karjai felfelé állnak: karja áll, összecseng a karál, király szavunkkal.

AZ EGÉSZ LELET ÖSSZEOLVASVA MAI SZAVAINKKAL: Arany Ország, égi talaj/föld népének útján, Élet és Aranyország Napura. (Értsd Napkirálya.) A fekete (bőrszínű) király: (Úr ez, Magyar (naty=)nagy nép ura.) Értsd: a nagy magyar nép ura, királya. - Ezt írják a hieroglifák. 2015.04.11. A lelet olvasatát ha igaz, előttem még nem olvasta senki.

Meteorit? Pecsétnyomó? A mi szempontunkból magyar nyelven érthető szöveget láttunk, a kutatókra bízzuk, hogy a korát meghatározzák, és azt is, honnan származik.

2015.04.11. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Kép az internet szabadon bemutatható képe. Köszönöm Tóth Gábor úrnak, hogy a lelet képét elküldte.