Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2, Bika és Sólyom fáraó szövege

Bika fáraó a lexikonban, katt az aláhúzottra.

Ismerünk szent bika szobrokat. Az ilyen szent bikát APIS-nak nevezték és feltételezték, hogy benne -Apád- isten (Úr) lelke lakott .

Sólyom fáraó a lexikonban, katt az aláhúzottra.

 

2--bika-kiraly-es-ket-solyom.jpg

 

Bika fáraóról nem sok mindent mondhatunk, egy bikát rajzoltam.

Két Sólyom fáraó képírását ha összeolvasom:

 Ma-kheru és a kő, ország jelét látom.

Ma = magyar

Kheru = karvaly, sólyom, vagy király, mint már korábbi leleteknél bemutattam.

Kő = ország, úrszék jelentésű.

Összeolvasva: Magyar Király Országa.

 

Mivel nagyon egyszerűek a fenti királycímek, ízelítőként egy felirat:

 

70--nehbet-18-a.jpg

Mut madár = Magyar a szárnyát védelmezően, iránymutatóan kiterjeszti. A kép szerint a hieroglif jeleket összeolvassuk mai nyelvújítás utáni szórendünkkel : (Nyugaton) = Esthonban néped, Hon ura 2 föld védelmező magyar ura. A képre beírtam a szótagokat. Bővebben olvashat róla, katt az aláhúzottra.91,Az egyiptomi írás is magyar írás 1, katt a címre.

2012-02-24

 

 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Ajánló: Magyar alapítású szerzetesrend a Pálosok, (Katt.) Remete Szent Pál, aki Egyiptomban született, (228? - 341) sivatagi remete volt, akit a Magyar Pálos Rend szellemi őseként, példaképeként tisztel. (katt.) Vajon magyar anyanyelvű volt?

Katt a filmhez, melyet minden magyarnak életében egyszer látnia kell. Nem azért, hogy tájékozódjon, hanem, hogy tudjon a népünkről, a tényekről:

"Pálos-kopt vonatkozások (Egyiptomba vezető rokon szál, amit érdemes megvizsgálnunk):

1996-ban Vörös Győző, magyar egyiptológus thébai ásatásai során rábukkant egy sziklabarlangra, ahol olyan Pantokrátor Krisztus-ábrázolást fedeztek fel, amilyen a Szent Koronán is van; az eredeti falfestmény kopt keresztények műve a 4. századból. Ennek újabb másolatát a Gellért-hegyi thébai kápolnában helyezték el. Így kapcsolódott össze immár harmadszor Théba, Remete Szent Pál, illetve a magyarok és a Pálos Rend.

2000-ben Pilisszántón, a Millennium évében – ami egybeesett a Magyar Pálos Rend megalapításának 750. évfordulójával –, a régi temető földjéből kifordult egy kő, az ún. Keresztes Kő, melynek nem zárható ki a kopt keresztény eredete sem.

25--palos-ko-1.jpg

Jelen honlap szerkesztői lefotózták a pilisszántói templom e csodálatos leletét. Vannak, akik Szent Özséb síremlékének részletének tartják.

Az új évezredben Makovecz Imre építész a kopt pápa személyes megbízásából Egyiptomban, egy másfél-ezer éves kolostor maradványai fölé tervezett egy új templomot, a mai kor szerzetesei számára." idézet a lexikonból.

A Pálos kereszt bemutatása (katt az aláhúzottra).

2012-02-24