Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


200,II Nektanebo fáraó folytatása

199--ii-nektanebo-farao.png

(Eredetiért katt a képre.)

A keretben levő dombormű képírásával folytatom. Bal oldali oszlop alakjai.

1, Az oszlopon a Mut madár van, a füles kereszt az Onk, élet jele. Keselyű a neb, nép edényen áll. Koronája: napúr földje.

Összeolvasva mai szórendünkkel: Napúr földjén mut-ar (magyar) nép élete.

2,Hathor, tehén alakban is ábrázolták: Te-He-Nu=Te Hun Nő értelemben olvasom az összecsengés alapján. Nőként a szarvak között a napot tartja. "Béke nemes úrnője." Mat-szárnyak az ar-fejen, utána női test: "Mat-ar-nő = magyar nő." Egyik keze, karja áll=király. Másik keze a kapu vonalán: "ez", aki a kapuban áll mint fő alak.

Összeolvasva: Béke nemes úrnője. Magyar úrnő. Király ez.

3,Sólyom (turul)madár.Koronája 2 mat-toll, a napkorong jele úr, ar. a kos szarvak, Kushon.

Együtt: Magyar Sólyom, Napúr Kushonban (Kusföldön. A Nílus delta Goshen=Kusföld volt, és volt kus az Etióp országrészben is.)

4,Hórusz, az első egyiptomi uralkodó, aki egyesítette a két Egyiptomot. Tőle származtatta magát Ménes aki egyesítette Alsó és Felső Egyiptomot. 3 ezer éven keresztül Hórusz (értsd: turul, sólyom) nemzetség uralkodott. atilla királyunk is a Turul nemzetség leszármazottja volt. Árpád-házinak nevezett királyaink, - Árpád fejedelmünk Atilla örököse volt - is a Turul-nemzetség utódai voltak.

Koronája a napkorong az ureus kobrával: Sólyom = Turul, napúr, ősúr. (Napkirálynak is értelmezhetem.)

5,Jobb sarok ábrája: az oszlopon a két Egyiptom egyesített koronája ureus (ősúr) kobrával. kob=kő, ra=úr: kő-úr= ország ura jelentésű. Az egész a neb, nép edényen áll.

Együtt:Két ország ősura, népe (felett).

6,Az íbisz madár-fejű Thot=Tudó képe. Koronája középen mat-toll, mellette 2 föld. alatta a kör: ura, -ra, re, ar szótag. Utána úr körrel a fejükön ureus kobrák vannak: napkirály, napúr, úrős, ősúr jelentésnek olvasom.

Együtt: Két magyar föld ura, Napúr, Ősúr, Tudós úr. Egyik karja áll 7 király, másik keze a kapu vonalán: ez. Király ez.

7,Az oszlopon két mat-toll, magyar, két ta-talajnak is tudom olvasni. A lótusz virágból az élet, újjászületés magjai jönnek ki. Megújuló mag(arok) ura.

8,Feje felett Bész. Az egyiptológusok az anyák és gyermekek, majd minden jó védelmezőjének tartják. Bész az ártó lényeket megsemmisíti. Én másnak olvasom: Szerintem a házasélet védelmezője, a nagykorúságba lépés idejétől már az uralkodó is megházasodhat. A korban amint mondták, úgy írták a szavakat. A mai korban a nem illő szavat ezért kipontozva írom le: B..sz.. .A nagykorúsággal behelyettesítve az "a" és "ó"betűt.

Az ifjúságtinccsel jelölt herceg - uralkodó nagykorú lett. Olvasatom helyes, igazolja, hogy szokatlanul, ruha nélkül ábrázolják, mert a korabeli több mint 2000 évvel korábban élt olvasónak így világos: amit lát, a szöveg arra vonatkozik. Ismét kipontozom a nem ildomos részeket: az uralkodó nagykorú lett, és B..sz-hat. Ez a kép üzenete.

További jelek: kezében az oroszlán, magaru = magyar úr. marka: ma, skorpió serek, serekh, kígyó: f.

Ő már a: "Magyarok, magyar seregek feje."

Másik kezében a kecske a kusok állata, ők a fekete, sötétes bőrű, hullámos, göndör hajú magyarok. Marka. ma, skorpió: serek, serekh, kígyó: f. "Kusok magyar serege feje."

Krokodilra lép: eltapossa az ős hüllőt? Az ártó lényeket eltapossa Bész erejével? Másik értelmezésem: A tárkányok ura lett, mikor felnőtt korba ért.

Előző lapon a bal oldal oszlopát olvastam el, most a kép keretének jobb oldali hieroglif írása következik. (Ctrl + gombokkal nagyítható) fentről lefelé olvasom:

199--nektanebo-4-jobb.jpegFődön (földjének)

Tudója (tudósa), népeinek

Núbia (Nap-föld, Napország)

ura.

Napjának útján (nap-ban-uat jelek)

madar-ok = magyarok ura.

Úr, Napúr (Napkirály)...

ki úr (ura) magyar bak (béke) vagy bak-hon

mat-ka (macska= magyar kő, országok ura).

Két hon népeinek itt ura két honodban (két országában) úr.

 

Miért fontos számunkra e lelet? A perzsa és görög hódítások idejében még élt a magyar nyelv és nép Egyiptomban. Erre írásbeli bizonyítékot is találtunk. Más népek betelepülése erőteljesen megkezdődött, és a magyar nép fokozatosan kisebbségbe került. Kevés gyermekkel, kisebbségben nem tartasz meg hazát, országot...más volt a helyzet, mikor 100 ezer fős egyiptomi hadsereg záróállásban védte a Sínai félszigetnél az országhatárokat, és a nem kívánatos bevándorlókat visszafordította, ha szükséges volt katonai erőt is alkalmaztak. Mindez az asszír és perzsa hódításokig sikerrel működött.

Most már ideiglenesen görög csapatok állomásoznak a Termékeny Félhold területén, Nagy Sándor halála után hadvezérei felosztják maguk között a birodalmat és görög hivatalnokokat és lakosságot telepítenek az őslakosságra... Utánuk a Római-birodalom következett ahol még találunk magyarokat úgy mint a Kárpát-medence Trianon utáni országaiban, kifosztás és elnyomás alatt. Két nagy népágban bízhatnak a magyar népek: Atilla Hun birodalmában, és a Pártus hun birodalom védelmében. Ők állították meg a kor globalizmusa, Róma terjeszkedését: minden városban ugyanazok a cirkuszok, bevásárlóközpontok és ugyanaz a média szónokolta, Róma jó, mindenki más rossz. az adószedők könyörtelenül beszedik az adókat, a rend fenntartása érdekében hadseregek leverik a legkisebb ellentüntetéseket és felkeléseket. Katonai terrorral uralkodtak, a római polgárnak van szavazati joga, a többi örül ha élhet, minden nép a birodalomban szolga, rabszolga...

Eljött a világtörténelem legnagyobb eseménye, Isten elküldte a fiát, Jézust... akit már vártak az ősi nemzetek, és szerepel a magyar népek jövendöléseiben... de ez már másik történet.

200-vartak....png

(Eredetiért katt a képre.)

2015.08.02. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei.