Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


24, I Pepi fáraó magyar szövege

 I Pepi fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.  

 

24--i-pepi.jpg

A négyszög jele hieroglif P, következik az A, és P.

Pepi fáraó tehát PAP úr, azaz Papkirály volt.

Ha megnézik a lexikonra kattintva a képe alatti Meriré szöveget, rájönnek, hogy:

24-merire.jpg

az első jel Nap úr,

második me, ma szótag,

két A A magánhangzó jelölhet többesszámot, vagy más hangot is.

Olvassuk össze: Nap úr, Ma - A-k ura = Napúr, Magyarok ura.

A meriré-nél szintén az első jelet a sor végére illesztve olvasták. Úgy gondolom, több nem magyar olvasatnál ezt nem minden esetben szükséges a továbbiakban megemlítenem.

119,Egyiptomi magyar nyelvemlék 14 Isten lakhelye, katt a címre.

Az istennek nemcsak az égben, hanem a földön is volt rendszeres lakóhelye, ahol a tiszteletére épített szentházakban (templomokban) tartózkodott. E házak a városok középpontjában emelkedtek, rendszerint a legszebb épületek voltak és magas kerítés övezte őket, nehogy az istent zavarhassák.

Az istent emberalakban képzelték el, emberi szükségletekkel, logikai kényszerűség volt, hogy a földi emberek életének mintájára számára is lakóhelyet tételezzenek fel, illetőleg ilyet építsenek.

Herodotos szerint az egyik babiloni templomban, a legbelső titkos teremben, az atyaisten 12 kubik magas színaranyból készített szobra állott, kinek nevét Jupiter néven adja: Jó-Bot-Ur, Jó-Pat-Er, ami az atyaisten egyik szokásos magyar neve. Ez Bál isten temploma lehetett.

Az ilyen templomokat Mezopotámiában = Mezőföldön

Az Égúr Házának, Az Égúr ágyának, Az Égúr székének nevezték.

A kifejezéseket a tudósok Z-IGG-UR-AT, Z-IKK-URAT, Z-IQQ-ARrtIT, illetőleg EK UR-SAG, ECH-UR-SAG alakban írják át ábécével. Az égúr háza, égúr ágya, égúr széke pontos célját az idegen tudósok nem tudják: "The ziqqurat's purpose is still unknown" (Moscato Sabatino: The face of the Ancient Orient New York, 1962.

 

2012-03-03. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.