Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


32, I Jahmesz fáraó magyar szövege

I Jahmesz fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.   

A hykszosz megszállókat kiűzi Egyiptomból.

A turai mészkőbányánál is találtak vele kapcsolatos feliratot. Mai Magyarországon is van Tura településünk! Itt található a Csörsz árok egyik vonala. Idegen népek támadásai ellen emelték, ásták őseink, hosszát 1260km-re becsülik, és az Alföldet körül öletve védte a hazát. (A római hódítóknak nem sikerült elfoglalniuk az Alföldet a méh-arok magyarok sokaságától?)

Olvassuk el Jahmesz királycímeit:

 

32--i.-jahmesz-a.jpg

Első sor: Magyar Árpád képe, Magyar úr.

Második sor: Magyar népek Tudós Ura, Magyar Úr.

 

 

32--i.-jahmesz-b.jpg

Harmadik sor: Magyar Arany Szék (= értsd: Arany Magyarország, Két Szép Föld Ura.

 

32--i.-jahmesz-c.jpg

 Negyedik sorban a szokásos: Istentől Eredt. A keretben: Napúr Népe.

Az idegen nyelvű kutatók az állatról nem tudják mi, de pekti, peke hangcsoportra rájöttek, és arra, hogy a núbiai feketék szimbólumai között volt.

Mi tudjuk, ez a fekete párduc, hangértéke: FEKe- utána a két jel: T+T, magyar nyelvben -TÉK szótagot ír. Az egész az ura -keretben.

Összeolvasva: Istentől Eredt, Napúr Népe. Feketék Ura. Mi tehát tudjuk, a núbiai fekete magyarok ura is ő volt.

Ha elolvasták a lexikonban (Wikipédia) ott is tudták, hogy Núbia = Napország ura is volt. Most tudjuk, hogy mindkét nép magyar nyelven beszélt.

 

Ötödik sor: Kő+nap+úr (= Országunk Napura) a Hold Mása.

Hold-mása király szobra (eredetiért katt a képre):

32--jahmesz-szobra.jpg

Megtudtuk, hogy a piramisépítők is magyar királyok voltak, de nem csak itt épültek Peremesek = Piramisok. Katt a címre, másik honlapon olvashat róla. Piramisok a mai Magyarország területén, és ábrázolja a Képes Krónika.

197,Hyksosok = Hét sasok törzse, katt a címre.

Államosítás az ókori Egyiptomban, KATT A CÍMRE. HOGYAN VÁLT A MAGYAR NÉP FÖLDÖNFUTÓVÁ, MAGYAR SEGÉDLETTEL? Más szerző honlapján olvashatja, mit keresett a Biblia Józsefe alkirályként Egyiptomban.

Mit keresett József Egyiptomban? Beszervezték, hatalomhoz tudjon jutni, bejuttatni a rokonságát, őket hatalomhoz segíteni, állami állásokhoz... A hódító Asszíria terjeszkedik...

2012-03-05. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.