Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


34, I Thotmesz fáraó magyar szövege

I Thotmesz fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.

Thotmesz hatalmas katonai támaszpontot épített Memphiszben (Ménfőn).

 

34--i-thotmesz-a.jpg

 Első sor: Magyar Bikád, Magyar Urad.

Második sor: Mut+ar jel a népek edényen ülve: Magyar Népek Ura.

Házad Magyar Ágak Népei Ura, a nép (Úr+bot=) Árpádi úrőse, (két fekete nép:) Feketék ura.

 

34--i-thotmesz-b.jpg

Harmadik sor: Arany Magyarországon Nagyúr, 3 Ország Őse, Honok Honurak Ura.

Negyedik sor: Istentől Eredt, Úr Apa ( úgy is olvashatom: ) Napúr, Árpád Mása, Úr.

Ötödik sor: Kő (=ország) Ura, Tudó Mása Úr.

 Ajánló: 

"Egy új világhelyzet volt kialakulóban, amely Egyiptom létét és fennmaradását veszélyeztette, tehát jó előre védekezni kellett...

...Kánaán és Szíria birtokbavételével pedig északon is ura lettek az országuk határai előtt fekvő stratégiai terepeknek és így a jövendő küzdelmeket nem az anyaország területén kellett megvívniuk.

 E határokon túli hódítások, mint a későbbi események igazolták, helyesnek bizonyultak, mert Egyiptom létét ezer esztendővel meghosszabbították és lehetővé tették, hogy az ország népének jelentős része időben elköltözzék más területekre és így a pusztulásból megmeneküljön..."

 A núbiai alkirály neve Turi volt. Ma is van Turi családi nevünk, Túr folyónk, Túri Szent Márton, és a Túr név településneveinkben.

Katt a cikkhez: Sertéshon ura

Az történt ugyanis, hogy Kr. e. 1700-1550 között a fekete emberek, az ő nagy tartalékukból, az Indus völgyéből, a Régi Kelet több területét ellepték és azokon maguknak vezető szerepet biztosítottak.

Szerintünk e megbomlott világegyensúly  felismerése késztethette az egyiptomi fáraókat arra, hogy sorsuk felől nagyobb távlatokban gondolkodjanak és bizonyos katonai lépéseket tegyenek a várható események megelőzésére.

 

162,Az őshazánk déli felének benépesítése a Régi Keleten katt a címre.

Az afrikai népesség egyáltalában nem volt olyan elmaradott, mint aminőnek korábban feltételezték, hanem szintén szabályszerű neolitikus kultúrával élt és az edénykészítés titkát is ismerte. Kultúrájának nyomait is egyre sűrűben találják meg, nemcsak a Nagy tavak vidékén, hanem a híres MAGURUK (= Magyarok) völgyében is (Cole S: The prehistoty of east Africa, London, 1954. 38 sk, 45. old.).

 

Mindezen nem kell meglepődnünk, hiszen régen Afrika éghajlati viszonyai lényegesen kedvezőbbek voltak, mint manapság, a nagy szárazság még nem perzselte végig a tájat. Ellenkezőleg, a vizsgálatok szerint a régi időkben Afrika kellemes klímájú terület volt, hűvösebb és csapadékban is gazdagabb. Dús növényzet borította tájait és tekintélyes állatállománnyal rendelkezett, úgyhogy az emberi megélhetés lehetősége neolitikus kultúrájúak számára fennállt. Délkelet-Afrika benépesítésére nézve ma egyre erősödik az a felfogás, amely szerint itt

a kaukázusi típusú fehér ember első képviselői

Kr. e. 8000-6000 között jelentek meg.

Legkorábbi huzamos jelenlétüket eddig éppen a Nagy tavaknál észlelték. Úgy vélik, ez a fajta ide valamikor nagyon régen, Arábián keresztül érkezett, ugyanabból az iráni-kaukázusi forrásból, mint amelyből eredt a Termékeny Félhold lakossága. Ez volna az egyedül helyes magyarázata annak, hogy

a Régi Kelet északi és déli felében egyformán ugyanazt a népet találjuk, ugyanazzal a kultúrával és nyelvvel.

2012-03-06. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.