Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


40, III Amenhotep magyar szövege

 III Amenhotep fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak. 

Olvassák el a történetét, egy érdekes mondatot idézek (Wikipédiából):

A béke hatására fellendült a kereskedelem; több Égei-tengeri város – Mükéné, Knósszosz, Phaisztosz – nevének első hieroglifás említését Amenhotep halotti templomában láthatjuk. Görögország kontinentális részén is számos egyiptomi leletet találtak, mely erre az időre datálható.

Az említett neveket megvizsgáljuk Babilonnal (Baba Ilona = Tündér Ilona országával) együtt, miként működött a magyar nyelvű kommunikáció más magyar vezetésű államokkal és népmeséink Hétországával, a hettitákkal.

Olvassuk a hieroglifáit:

 

40--iii.-amenhotep.jpg

 

 

Istentől eredt Úr – nép ura.

Kő – úr, A Mén, Égi-ta Bothon, Téba Ura.

"Az egyik leghíresebb levélben Amenhotep visszautasítja I. Kadasman-Harbe vagy I. Kadasman-Enlil kassú babiloni királyt, aki a fáraó egyik lányát kérte feleségül. Amenhotep válaszára, miszerint egyiptomi uralkodó leányát az idők kezdete óta nem adták idegen uralkodóhoz feleségül, a babiloni király azt feleli, hogy akkor küldjön helyette egy közrendű nőt, elvégre ki merné kétségbe vonni, ha Babilonban azt mondják rá, hogy a király lánya: "Király vagy, azt teszel, amit akarsz. Ha adod, ki szólna bármit is. Vannak nagy lányok, szép nők: egy szép nőt küldjél, amint jónak látod. Ki merné mondani: ő nem a király lánya!" A béke hatására az egyiptomiaknak az idegenekhez való viszonya is változott. Míg korábban Egyiptomot a rend szigetének tekintették lakói, melyet a káosz és zűrzavar gonosz erőkkel teli világa vesz körül, most nyitottabbak lettek, a fáraó udvara pedig fontos diplomáciai központtá vált."

2012-03-07. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.  

Ajánló:  Egyiptomhoz tartozik, és a babiloni (Baba Ilona = Tündér Ilona népe) magyarsághoz:

  123,Isten földi lakóhelye a Zikkurat? aZ+iK(=ÉG)+ÚR+széke.

Ősi írás a magyarok származásáról (katt.) Rövid, pár oldalas összefoglalás.

"Szkítiának első királya volt Magóg, Jáfetnek fia, s Magóg királynak a népe neveztetett magyarnak, mely királynak a magvából származott a leghíresebb és leghatalmasabb király Atilla - kinek székhelye a Tisza vidéken a Jászságban volt."

"Egyiptom névjegye az arabs irodalomban M-S-R, vagy M-Z-R masar, mazar. A magyar nevet értjük."