Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


42, Szemenhkaré magyar szövege

Szemenhkaré , az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.

Mivel neve inkább tűnik felvett névnek, úgy gondolják, hogy Szemenhkaré esetleg azonos a hettita herceggel, Zannanzával, akit a hettita feljegyzések szerint Egyiptom özvegy királynéja férjül kért és akit később meggyilkoltak. A legelfogadottabb elmélet szerint a hettita leveleket Tutanhamon özvegye írta.

42--szemenhkare.jpg

(Eredetiért katt a képre.)

Először nézzük a képét. A (lexikonban)  ostort fog, és a karja áll.

Ostor összecsengése: Esthon. Karja áll: karál, király.

Összeolvasva: Esthon (Nyugat) királya.

Olvassuk el titulusát:

Első sor: Nap-urunk Képe.

Második sor: Napúr Őse Királyod Képe ( azaz helyettese). Valószínűleg Ehnaton helyettese volt.

 

42--szemenhkare-a.jpg

 

42--szemenhkare-b.jpg

A Sze-men-ka-ré nevet a rendelkezésre álló jelekből nem tudom kiolvasni. Értelmezni mégis lehet: Sz m n k r = esz a mén kirá. Ez a Mén király.

2012-03-07. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.  

Mit hittek őseink? Biztosan nem azt, amit az egyiptológusok hirdetnek...sokistenhitről írnak. A valóság:

124,Mi történik a halál után? 1 A lélek halhatatlan

Herodotos nagyon jól látta, hogy az egyiptomiak voltak az elsők, akik a lélek örökkévalóságát, vagyis a lélek halhatatlanságát megfogalmazták és hirdették. (Herodotos: History. I. 17.o. London, 1949.)

A halott lelke felvitetett Mén-úr székébe- (ebből ered Mennyország szavunk) és ott  Isten kormányzótársává lett. Ő is kapott az égi birodalomban egy széket (trónust), egy szekeret, egy ágyat meg egy csónakot evezővel és ezentúl ezekben a kényelmes alkalmatosságokban elhelyezkedve kísérhette Napurat utazásaiban, mesterével kocsikázhatott az égboltozat fényes útján nappal és vele hajókázhatott a földalatti vizeken éjjel, mindig kivilágításban, mert a nap társaságában őrök világosság fényeskedett felette. Színről-színre láthatta az Istent és új élete örök élet lett. 

Földi rokonai is úgy beszéltek róla, mint szentről és Isten társává, jó úrrá, magyarrá válásának jeléül fején az istenség Úr karikája tündökölt. Ma is így ábrázoljuk a szenteket.