Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


43, Tutanhamon magyar szövegei

Tutanhamon fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak. 

 Talán felesleges újra felhívni a figyelmet arra, hogy a tárgyalt írott magyar nyelvemlékek nem az Ural hegység vidékéről kerültek elő, hanem a Nílus felső völgyéből és hogy az egyiptomi-magyar közös szavak nagy dörömböléssel követelik, a magyar eredet ural- szibériai-finnugor elméletének módosítását.

Magyar ragozó nyelven minden jel jól olvasható, nincs hímnem, nőnem, semlegesnem.

 A helyes olvasás első feltétele az, hogy minden egyes jel hangértékét felhasználom egyet sem hagyva ki, egyet sem módosítva. Jelen és minden esetben ez így történt. A második ismérv az, hogy eredményül értelmes mondatot kapunk amelyben a szavak egymással szoros gondolati egységbe kapcsolódnak! Olvasatom ennek a kívánalomnak is megfelel. Végül harmadszor meg legyen az írásnak a korra jellemző fonetikus grafikája. Ezt is látjuk. Írástechnikailag tehát nem lehet az olvasás ellen kifogást emelni. A helyes megfejtésnek azonban tárgyi ismérvei is vannak, a képek, szobrok, leletek ábrázolásai és az elolvasott szövegek összhangban vannak.

Ehnaton után nézzük a film 2. részét: Tutanhamon titka a káosz és népirtás után...

Olvassuk el a  magyar nyelvű hieroglifáit:

 

43--tutanhamon-a.jpg

 Első sor hieroglifái szó szerinti olvasatban ( ne felejtsük, nyelvújítás elött vagyunk sok ezer évvel.)

Magyar Bikát, Magyar mását, 3 magyarok urát, 7 hadsereg  ut - ura.

Mai olvasatunkkal: Magyar Bikánk, Magyar Istenünk Mása, 3 magyar nép ura, 7 hadsereg ura. (Mai szavainkkal így is olvashatom: a Magyarok Istene mása.)

( A 3 magyar népről már írtam, hunok-északiak, magyarok-déliek, a kusok fekete magyarok núbiaiak.)

 

43--tutanhamon-b.jpg

 Második sor:

1 jel: Nap Képe, 3 Nép Ura.

2 jel: Ostor: Esthon, Bot: Bothon ( a két Egyiptom magyar neve) Ura. Ezért volt a főurak=fáraók jelvénye az ostor és a bot, e két Magyarország jogarai.

3 jel: A Mén, Élet Magyar Tudója. Isten Társa, Úr. (Tudom így is olvasni: a Mén, élet tudója, Magyarok Istene társa.)

 

43--tutanhamon-c.jpg

Harmadik jelcsoport:

1 oszlop: Magyar Népek Ura.

Vízszintes :

Első sor: Nagyúr Házban Magyarok, Két sereg adósa (lekötelezettje, akik a hatalmát védték).

Második sor: Magyar Vár ( értsd: ház, kastély) Méne.

Harmadik sor: Népünk Ura, az Ősúr.

 

43--tutanhamon-d.jpg

Negyedik jelcsoport:

Madár jel az arany széken: Arany Magyarország Ura.

1 sor: Nagyúr, Fehér-vára  Égi-tában Téba a Nagyúré. 

2 sor: Békés szép Égi-tában, Téba Nagyura.

3 sor: Magyar szép Fehér-várban, fő urad, atyád, 1 úr, 2 magyarok, 3 élet, 4 hungarok ura.

4 sor: Nagyurunk háza, Két szép magyar föld ura, 3 nép ura.

 

43--tutanhamon-e.jpg

Ötödik jelcsoport:

Istentől Eredt, Napúr képe, 3 nép ura. 

 

43--tutanhamon-f.jpg

 Hatodik jelcsoport:

Királyunk a Mén, Magyarok élete, Bothon, földjeink, és Téba Ura.

A következő képről nem találtam színes fotót, de Tudónk a Mén magyar király sírjából származik:a-6-hungarok-ura.jpg

Olvassuk össze a jeleket: Onk szimbólum, emberi kezek, karok nyúlnak ki belőle, és úr - kör a tetején. Mit tudunk meg a képírás összeolvasásából? Onk+karok+ura = HUNGAROK URA volt az elhunyt király. (Ma bennünket magyarokat hungaroknak neveznek és országunk jele a H-betű.)

Még megvizsgáljuk, miért szerették ennyire Tutanhamon = Tudónk a Mén királyt?Tutmask.jpg

Kiváló képességek kellenek a királysághoz, nem egy alkalmatlan vezető család csapata kell. Ezt felismerték, és Ehnaton életében Horemheb hadseregparancsnok és Ay főminiszter megkereste a királyi család egy leszármazottját, és Thébába küldték A-mén istennek tisztelegni. Vissza tértek a sok-ezer éves hitre. A gyermeknek ők voltak a gyámjai és védelmezői. Hiába nagy a Turul nemzetség, a legkiválóbbat szokták megválasztani a királyválasztó nemesek a régi Magyarországon is...
A főváros Amarna helyett ismét Memphis (Ménfő) lesz, Théba (tubik, galambok városa) ismét a vallási központ. Aton vallása megszűnőben...

Honnan az arany?

Núbiai aranybányákkal magyarázzák. Ahol az arany, ott a gazdasági központ. Erdélyi aranybányákból származik az egyiptomi arany 80%-a, Tutanhamon aranykincsei is Kárpát -medencéből való arany nyersanyagból készültek. Nem tudunk egyiptomi hódításról, logikusan következik, hogy a Kárpát-medence mint nagyhatalom megengedi a déli testvérnek, hogy bizonyos aranymennyiséget beszerezzen. Ez a magyar nép őshazája, innen költözött ki a népfelesleg a mai modern kutatók szerint. Európa legnagyobb aranybányája ma is Magyarországon a Börzsönyben van, 1992-től kanadai tulajdonban. Magyarország arany nagyhatalom lenne, ha ezt kihasználná. Hallottam egy előadáson évekkel ezelőtt.

gizai-piramis.jpg

A Kárpát-medencében 3 piramist publikálnak a kutatóik. Árpád vár, Rám hegy, Magas hegy. Ugyanez az elhelyezkedése a 3 nagy egyiptomi piramisnak is, Hufu, Hafré, Menkauré gízai piramisaié. Ezek egyeznek a magyar népet jelentő Nyilas (Nimród) csillagkép övének 3 csillagával is.

3-pilisi-piramisok.jpg

3-nimrod.jpg

 

2-a-3.-istvan-1162.jpg

3. István magyar király képe (1162) benne van a Képes krónikában, a háttérben piramis alakú hegyet látunk. Piramist látunk, pilisi piramist.

2.b-imre-kir-1182.jpg

Imre magyar király képénél (1194) mögött  kettő piramist látunk.

2. András királyunk (1205) a Babiloni szultán seregét tönkreverte. A környék rendezői voltak a magyarok.Katonai hadművelet szempontjából ez az egyetlen hadművelet, a keresztes háborúk során. A Tábor hegyen levő erődítményt elfoglalta, ott oklevelet állított ki. (Bonfini leírja, a magyar király imájával lecsendesíti a Nílust, átkel seregeivel, győz, majd visszavonul Magyarországra.)

Európa legnagyobb Ízisz szentélye Szombathelyen van. Erre Ízisz leleteinél később visszatérek.

Thébai remete szent Pál a  Pálos magyar szerzetesrend névadója. (Boldog - szent Özséb az alapító? Erre később visszatérünk.)

 

2012-03-07. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.  

Kedves olvasónk küldte a következő gyűrű képét, nem tudni eredeti, vagy utángyártott dísztárgy.

Olvassuk el, mi a szövege:

43-gyuru-tutanhamon-kiralynevevel.jpg

Nagyon szép gyűrű. A felirata: ra = úr, nap.
Szkarabeusz kpr= kepe ra, úr képe.
3 vonal = 3. Neb = nép az edény jele.
Az egész az ura keretben (kartusban) van.
Összeolvasva: NAP KÉPE, 3 NÉP URA. Aki a gyűrűt viseli.
Oldalán az Onk jel, a köre ÉL, alsó keresztje T. = Élet ura.
Tudónk-a-mén = Tutank-amon király egyik királycímét írja.

(A képet kaptam, és olvasatom közzétettem: 2016-01-27. )

 Most olvassák el velem Tudónk a Mén királyunk magyar szövegű székének háttámláját. Katt az aláhúzottra.

Függő Tutanhamon sírjából (katt)

Tudónk a Mén felesége és trónszéke (katt)

 

Tutanhamon széke háttámlájának feliratai  (katt)

Csodálatosan szépen írt magyar nyelvű királycímekkel kezdődik a szöveg.

Tutanhamon ládája magyar felirattal (katt)

Tutanhamon koporsóján is magyar szöveg van (katt)

Gyermek születik nekünk, ábrázolja a lelet, és Tutanhamon gyermekként való ábrázolásának tartják. (Eredetiért katt a képre.)

43--tutanhamon-i.jpg

A lótuszvirágot a nagy kultúrák a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés szimbólumának tartják. Az új királlyal a magyar népek országa az elnyomás után újjászületett.

Egy cikk a Kisalföld újságból, dátumát nem ismerem:

43--tutanhamon-h.jpg

 

A magyar törzseink hozták létre Európa első magas kultúráját.  Amit a cikk ír igaz, hiszen magyarok tömegeit olvasztották be a megszállók,  a magyar férfiakat ivartalanították, gyerekeket megölték, a nőket feleségül vették, így halt ki a magyar szó és nyelv Attila királyunk idejében és Julius Cézár (kazár) népirtásai nyomán.

Julius kazár maga írja le naplójában, hogy kiirtott egymillió kelta (keleti) őslakót. Ez volt a Római Birodalom= hódítás, kirablás, megszállás, gyilkolás, népirtás. Még szerencse, hogy magyar törzsünk, a pártusok Mezopotámiában (=Mezőföldön) a hunok a Kárpát-Medencében megállították a globalizmust. A Kárpát - medencei magyarság minden más betolakodóval, amelyeket alkalom adtán megemlítünk, felvette a harcot, amikor vesztett, akkor sem hagyta magát... a mai időkben sem...pedig sokadszorra fosztották ki és adósították el az országot és népét...

Attilának nem sikerült a már kisebbségbe került magyar népek Európáját újra egyesítenie. Atilla szent király volt, egyedül ő látta Róma falainál az angyalt, hogy fordítja vissza seregeit. A szentek azok, akik látomásban Isten üzenetét átveszik. A legújabb kutatások szerint a magyarság már keresztény volt... de erről máskor olvasunk. Atillát eltették láb alól, mikor a mennyegzőjét tartotta. Az új feleség a legújabb kutatások szerint hajtűvel az orrán keresztül az agyáig felszúrva végzett vele. Szent ember nem részegeskedik. A kutatások összefoglalásához katt:

Attila királyunk méregpohara és kardja

Az idegen népek előtti rovásírásos leleteket saját fordításomban megtalálják: http://www.rovasoldal.eoldal.hu/ más kutatók munkáival.