Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


44, Ay magyar szövege

Az ország fokozatosan visszatért a régi istenhithez, de anélkül, hogy elpusztította volna Ehnaton templomait és műemlékeit. A rombolás csak később, Horemheb uralkodása alatt vette kezdetét. A régi papok visszakapták hatalmukat, a templomokat felújították, a királyi udvar elhagyta Ahet-Atont.

Ay fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.  

Nézzük a hieroglifáit:

 

44--ay-a.jpg

Összeolvasva: Úr+kép+képe, nézd magyar.

Talán nem magyar nemzetiségű volt? Ha erről tudunk információt, a lap alján pótolni fogom.

 

44--ay-b.jpg

Összeolvasva: Nagy-urad Fő A-(úr értelemhatározó rajza) +i a dupla jel.

Magyarban a nevének nem találom értelmét, az eddig ismertetett fáraóknak igen.

 

Ha elolvasták a Wikipédia lexikonban élete történetét, lejjebb egy képen dús hajú, sötétes bőrű szoborfejet látnak, nem tipikus magyar arc, de nem is a fekete magyarok arca. Tehát egy magyarul jól beszélő, de más népből származó család, vagy népcsoport került be a hatalomba és az állami vezetésbe.

Lejjebb olvassuk, Núbia  alkirálya egy Paszer (= magyarul jól érthető: VEZÉR) nevű ember volt.

Okkal feltételezzük, egy idegen nép beült a hatalomba, és magyar kultúra, magyar szokások szerint élt, kifosztotta a lakosságot, de időben elűzték őket. Az országban maradókat leváltották a hatalomból, de tisztességes bérért dolgozhattak az állami közmunkaprogramban, teljes ellátással, húsos fazekak mellett ültek..." Nagy építkezések voltak, korszerű építőanyagból, téglából. A korábbi téglák, besúgók lebuktak, de  szabadon dolgozhattak és jól érezték magukat, mert nem hagyták el egyenlőre az országot...Elnyomásra megbocsátás volt a magyar nép válasza? Kövessék velem tovább a főurak=fáraók életét...

2012-03-08. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.  

 125,Mi történik a halál után? 2 Mennyország  (katt).

Milyen élet következett a magyarrá válás, vagyis az üdvözülés után?

A halott lelke felvitetett Mén-úr székébe- (ebből ered Mennyország szavunk) és ott Magyarok Istene kormányzótársává lett.