Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


45, Horemheb fáraó szövege

Horemheb (Három-hab?) fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak. 

 

45--horemheb-a.jpg

Első sor hieroglifái:

Ur+ad képe a háromszor szent úr. Ma így olvasnám: Napúr képe, ősúr, szent úr.

 

45--horemheb-b.jpg

 

Második sor: A Mén, már a nagy magyar nép magyar ura.

 

Tehát valaki elötte nem magyar úr volt? A lexikon szerint az elődje emlékét is igyekezett eltörölni.

Nézzük a szobor magyar szövegét:

45--horemheb-d..jpg

 

 A wiki-lexikon hieroglif írásos szobrot mutat, a jeleket lemásoltam, a kérdőjelnél nem egyértelműen nagyítható és olvasható, de így is magyar szöveg, és mai szavainkat olvasom, régi stílusban.45--horemheb-c.jpg

 Először a jobb oldali kék szöveget olvasom, majda király mellett lévőt, fentről lefelé:

a, Magyar nagy főúr itt a föld ura ez. Fő nagyúr, árpádi magyar.

b, Nagy főúr, nagyura népe két föjdjének. (Ősurad vagy=) Napurad képe, 3 úrnép, magyarok népe ura. Delta életének ura ez.

Hóremheb Tutanhamonnal helyreállítja a régi vallást, a papokat visszaállítja hivatalába. Egy idézet a wikipédiából: "Tutanhamon trónra kerülése után a gyermekkorú uralkodó helyett Horemheb, a seregek főparancsnoka és Ay vezír irányították az országot. Mivel Egyiptom veszíteni kezdett nagyhatalmi státusából, és a Hettita Birodalom hatalma egyre nőtt, a hadsereg nem támogatta tovább az Amarna-reformokat. Horemheb koronázási feliratán megemlíti, ő javasolta Tutanhamonnak, hogy hagyja el az Ehnaton által építtetett fővárost, Ahet-Atont a reformok kudarca után, „mikor kitört a zűrzavar a palotában”. 

Miközben folyt a visszatérés a régi vallási kultuszhoz, a templomokat felújították, papságukat újra felállították, Ehnaton Aton-templomait elkezdték lebontani. A közigazgatás is újjászerveződött. Mindezeket a kincstárnok, Maja felügyelte. (Maja írásjelei szerint: ma-ad-i-bak, magyai bak, magyari bak-hon urának értelmezem. Nálunk is van Bak-hon, ma Bakony.)

2012-03-08. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.   

126,Mi történik a halál után? 3 Pokol

A Pokol is magyar elnevezés!
De mi történt azzal, akinek sok mulasztása volt földi életében és a mázsán könnyűnek találtatott?
(Katt az aláhúzottra.)

Filmajánló:

Szántai Lajos_'Lőn nagy csendesség a mennyben...' 1 rész