Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50, Amenmessze fáraó szövege

Amenmessze uralma mindössze négy évig tartott, s valószínűleg csak Dél-Egyiptomra korlátozódott, Kr.e.1203-1200 körül.

Amenmessze fáraó az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.  

Amen-messze, vagyis Messzi a Mén:

Magyarul jól értjük, a Núbiai alkirály, A Mén aki a fővárostól messze Kus-földön volt helytartó. A lexikon is azt írja, hogy rátámadt az uralkodóra, aki valószínűleg az apja volt.

Olvassuk néhány hieroglifáját:

 

50--amenmessze.jpg

 Felső sor: Úr Mén, Mag-a-r szent úr = / mai nyelvhasználattal /: A Mén, Magyar szent Úr.

Alsó sor: Ország ura, Kus úr mása, Bot-hon, Téba ura.

 

2012-03-12. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.  

141,Uralkodói jelvények 3 Onk szimbólum (katt.)

Amikor Egyiptomban a magyar-hun testvériség kialakult és a két népnek közös királya lett, a király a magyar és hun jelvényt egyidejűleg viselte: fején hordta a tollat, karjával az ONK jelvényt tartotta, jelezve, hogy ő egy személyben a Magyarok és Hunok ura.

Egy T alakú írásjel tetejére szerelt O figurával az uralkodó kinyújtott karjával A KARA szokta tartani. Így írta, hogy ő a Honok Ura, amiből lett  Hunok Ura cím.

Tutankamén király sírjában is találtak egy ilyen jelvényt amely őt (H)ONK-KAROK- URÁnak írja. Hungarok ura volt az elhunyt király Kr.e. 1324 körül.