Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


61, Harahti 6

Harahtiról cikk az internetes lexikonban. Ré-nek írják. Nézzük a fejét: Sólyom, mai szavainkkal turul. Egy sor a lexikonból: "A világ teremtéséhez hozzátartozott a királyság, a társadalmi rend megteremtése is, így Ré mint teremtő az első uralkodó is volt. Mikor megöregedett, Nut hátán felemelkedett az égbe, innentől utódai kormányozták Egyiptomot. "

Ezért látták a fáraók neveinél, hogy a Sólyom nemzetségtől, Árpád-házból származónak írták magukat Egyiptom királyai, úgy mint a magyar királyaink, akikkel rokonságban áll a mai magyarság. Sokkal több rokonunk van, mint azt eddig gondoltuk. Török testvérnépünk első uralkodói is Turul nemzetségből származtak.

61--urad-a-napur.jpg

Nézzük a lexikon hieroglif nevét: kör = úr. Adó helyzetben levő kéz = ad. Dupla kör, (kör, benne a pont) = napúr, napkirály.

Összeolvasva: Urad, a Napkirály, Urad a Napúr. 

Nézzük a képet:

58--harahti-6.jpg Olvassuk el hieroglifáit:

A madár, és fején az úr körjel: Sólyom, a Magyar úr.

Mellette 2 db föld, hon, haza szójel: két földön.

Zászló,=nagyúr,  mellette az úr végű bot, = RPD = Árpád, és a Z=Az.

Összeolvasva: MAGYAR ÚR KÉT HONBAN (földön). NAGYÚR, ÁRPÁD AZ.

MOST OLVASSUK A KÉPÍRÁST:

A kobra, melyet görögösen ureusznak neveznek, mi értjük: ÚR-ŐS, mai szavainkkal: ŐSÚR. A kobra két szótagot ír, ko= KŐ =ország jelentéssel. A nagy kör lehet NAP, de lehet ÚR is, miként a kobra teste alkotja az úr körét.

A madár képírással és idegen nyelven is = MAGYAR. Kendője a NEMES nevű kendő idegen fordítóknál is.  Ha a szemének körét (S) és az alatta levő jelet (Ma) is olvasom Má-Sa= mása. KINEK A MÁSA?

Összeolvasva: ŐSÚR, ORSZÁG URA, NAPúr MÁSA, Sólyom a MAGYAR NEMES (úr).

A Harahti-nevet nem tudtam kiolvasni, de azt igen, hogy ő sem Isten, csak híres magyar ősünk.

 

Érdekesség: Tudjuk, hogy Árpád Atilla leszármazottja volt, Árpád-házi királyaink A turul, sólyom nemzetségből származtatják magukat. Már volt arról szó, hogy a vízözön után is Árpádok szervezték ujjá az életet.Árpád neve a Régi Keleten (katt az aláhúzottra). A szláv és egyéb kitalált műnyelvek sem tudják kimondani és kiírni a magyar szót, madar-nak írják és mondják.

 

2012-05-15 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 6,Kanadai magyar nyelvű lelet: Yarmout-i kő - nem a vikingek jártak ott...és nem ők írtak magyarul.