Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


64, Hórusz 9

Hóruszról olvashatnak a lexikonban, katt az aláhúzottra.

Hóruszról részletesebben olvashatnak és képeket találnak másik honlapon, katt az aláhúzottra.

61--horusz-9.jpgOlvassuk el a hieroglifáit:

Madár képírása: Magyar, a vonal a többesszám -K jele.

A vándor hieroglifa: Vándor.

Harmadik sor jelei: Ma+Fő+NaGyÚR.

A két alsó jel rosszul kivehető, de ureus-nak nevezett kobrának és úr jelű napkorongnak látom, utána a tárgy ragja T. 

A kobra, melyet görögösen ureusznak neveznek, mi értjük: ÚR-ŐS, mai szavainkkal: ŐSÚR. A kobra két szótagot ír, ko= KŐ =ország jelentéssel, a másik a ra=úr jelentés. A nagy kör lehet NAP, de lehet ÚR is, miként a kobra teste alkotja az úr körét.

Eddigi olvasatunk: MAGYAROK VÁNDORA, MA FŐ NAGYÚR, ŐSÚR, ORSZÁG URA, NAPÚR.

Olvassuk a képírási részt:

Koronája: Ureusz kobrák az úr koronggal: Ősurak ura. A korona dupla, a két Egyiptom, ősi magyar nevén és jogarai jelentésével: Ostor: Esthon, Pásztorbot: Bothon, a kosfejű jogar: Kusföld. BIZONYÍTék eredetiben nézzék lejjebb az A pontot.

 Madár feje és jelei: A madár képírással és idegen nyelven is = MAGYAR. Kendője a NEMES nevű kendő idegen fordítóknál is. Feje: úr. Ha a szemének körét (S) és az alatta levő jelet (Ma) is olvasom Má-Sa= mása. KINEK A MÁSA? akit a Maat - nak nevezett tollai jelentenek, Magyarok Istene mása, tehát ő híres ősünk, de nem Isten. Szimbolizálja és képírásilag tanítja, Isten éjjel és nappal is lát, az Egek Ura velünk és a királlyal van.

A madár görögösen Kheru = karvaly, sólyom, vagy király, mint már korábbi leleteknél az összecsengés képírási használatánál bemutattam. 

Összeolvasva: ŐSURAK URA, MAGYAR (Isten) MÁSA A NEMES ÚR.

A magyar népek vallásossága áthatotta a gondolkodásmódját és a mindennapi életét, míg vallástalanok - háborús bandák - sátánisták és magyar ellenes népirtó hódítók - erőszakkal nem törtek az életükre. Ezekkel a népekkel nem foglalkozunk. EGYIPTOM VOLT A MAGYAR NÉPEK LEGHOSSZABB IDEIG FENNÁLLÓ CSODÁLATOS ORSZÁGA, MIUTÁN HÉTORSZÁGOT (hettiták) SUMÉRT (Szem úr országát) Kan-hont (Kánaánt) BABA ILONA (Babilon országát)  elveszítettük.

A, Kattintsanak a képért az aláhúzottra, trónján ülve mindent láthatnak egy falképen. Kezében a három jogar. Másik kezében az onk-nak nevezett szimbólum, a kör ÉL a kereszt T összeolvasva: ÉLET. Markával fogja: Ma, karja folytatódik: Kar, karperecei: Urak, és nemes kendője a fejével: Nemes Úr. ÉLET MAGYAR URAINAK NEMES URA, koronája a jó-ma összerovással JÓ MAGYAR KIRÁLY.

B, Kattintsanak az aláhúzottra, egy másik kép hieroglifáit is olvassuk el magyar nyelven. III. Ramszesz tejet áldoz Hórusznak, Medinet Habu. Először nézzék a király fejénél a kartust, keretes királycímeket. Kis segítséggel 2. Ramszesz titulusát nézve önállóan is el tudják olvasni. Katt az aláhúzottra. Megoldás:  A Mén honban Napúr Mása, Esthon ura.

A kép forrása: http://maatkara.extra.hu/01istenek/Horusz/PB010089.jpg

Besorszámoztam mit olvasunk: 

61--horusz-10-a.jpg

 

Most olvassuk jobbról-balra Hórusz feje feletti szöveget jobbról-balra:

61--horusz-10-b.jpg

 

 Kus Delta honok élete, Delta vizeinek trónját uraló ősúr. Árpádoknak magyar kője (=országa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hórusz és Ramszesz közötti, majd Ramszesz mögötti oszlop, jobbról-balra.

61--horusz-10-c.jpg

 

 Ad vizeket, ad tejet, Magyar Napúr Árpád úrfőnek. Uratok kap Napúrtól Népének honába élet fő ura (adja - itt rosszul látom a kép jelét-). Élet vizét népe Árpád úrfőtől honába fogadja.

 

 Tehát Magyar Isten tiszteletére tejet és vizet áldoz Magyar Isten Mása a Mén király, Árpád őse azt elfogadja. Isten az életet adó vizet ajándékozza a királyon keresztül népének.

 

 Mást is ír a töredék de ebből tudjuk, mind magyar írással készült, mai régies szavainkkal jól olvashatók a sokezer éves szövegek.

Melyik népnek vannak ilyen ősi szövegei a földön kőbe vésve? A Magyar volt a világ első nyelve.

A lexikon szerint (katt: Nehen) a Szent Sólyom tisztelete (a mi Turul madarunk) Nehen városából származik.

61--nehen--nagy-hon.jpgOlvasssuk a lexikonból a hieroglifáit: A körben a két vonal: nagy, a körben levő kereszt föld, hon jelentésű. Összeolvasva: Nehen = Nagy+hon.

Ugyanezt olvasom ki a második jelcsoportból is, ott a hullámvonal N-je is ki van írva. 

Ugyanezt írja a harmadik jelcsoport is, a körben a két vonal a nagy jele, az alatta levő jel a terület, vár, város, haza, hon jele. Nagy-hon városában Szent sólyom tisztelete terjedt el a világ magyarjai körében.

Később megemlítjük Szent Sólyom városát, a görög hódítások elnevezték Hiero Solymának. A naga és szaka törzseink lakhelyét, Nagaszaki és Hirosima városait a 2. világháborúban atombombával pusztították el.

2012.05-18 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 9,Galliai rovás korong, a fazekas