Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


68, Honszu 13

Honszu, Honsz, Khonsz vagy Khunszu holdistennek nevezi a lexikon, katt a névre.

65--honszu-13.jpgMost olvassuk el a jeleket:

Föld= hon, haza jele. Hullámvonal: N. Alatta a sás-féle,  Isten jele, utána a madár: Magyar. A sás hullámvonala vizet is jelent, a mondat értelme adja meg, a hieroglifa jelentését. 

Ferde vízszintes jel: Ma, jogar: Téba, (itt bizonytalan az olvasás idő, hon, föld jelek következnek.)

Alatta a három jogar: Esthon, Kusföld, Bothon ura.

A képírás egyértelmű: Élő-Úr mása. (Élő úr a Nap, annak a mása a HOLD.) Kobra, görögösen ureus = úr+ős.

Képen sorszámoztam: 1 szem, 2 orr, 3 szakáll (régiesen kapes) 4 jó-ma ligatúra = jó magyar föld, 5 edényből kijövő víz, az edény úr körben végződik: vizek ura.

Most olvassuk össze:

Hazán(k) Magyar Istene ( vagy honi vizek magyarja). /Csak magyar nyelven jelenti mindkét olvasat ugyanazt!/ Ma(gyar) Téba itt hona. Földünk Esthon, Kusföld, Bothon ura. Élő Úr Mása (a Hold mása), ősúr, Szemúr (=Isten) képe ez, jó magyar föld vizeinek ura.

(Már ősidők óta tudták, a Nap nem isten, a Hold nem isten, a Hold a vizeket befolyásolja az ősi urak idejétől kezdve. A Nap és Hold a Magyar Isten képe, de nem isten, az egyik a nappal ura, a másik az éjszakáé, Tébában van a tiszteletének helye. Téba =Tubi, galambok városa.)

2012-05-22 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

 Rovás ajánló: 13,Jövendölés Jézus születéséről? Magyar nyelven olvasható, a világ legősibb jövendölése, Isten Fiáról. 2011 februárban fejtettem meg. A Bibliai jövendölések 10000 évvel fiatalabbak.