Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


69, Montu 14

Montu = Mén-ta (talaj, föld ura) a lexikonban, katt az aláhúrottra. Mon-tu-ra = Mén-ta ura.

66--montu-14.jpgMost a neve is elárulta ki ő, az idegen fordítóknak fogalma sincs, hogy magyarra fordították a nevét:

Első jel: , hullám: N, alatta eZ. Kus jogarral ülő úr a nép edény alatta: Kus nép ura. Téba itt hona.

Képírás: kettő mat, toll, 2 magyar föld. Kör: úr, él jele, ureus kobra: úr-ős = ősúr. Szeme úr, alatta hieroglif ma: Magy-ar , kendője: nemes kendő.

Összeolvasva a nyelvújítás utáni mai hangrenddel: Két magyar föld élő ősura, magyar nemes, Mén ez a kus úr népén Téba honában.

"Montu Felső-Egyiptomból származik, Luny-faluból, mely a Nílus nyugati partján fekszik, 20 km-re délre a modern Luxor városától. A 18 dinasztiáig a 4. felső-egyiptomi nomosznak, Thébának a fővárosa volt." Az idézet egy másik honklapról származik, még több képért katt a kép címre. Tehát ő sem isten, hanem ősi időkben élt magyar úr, és fekete magyar, a kusok törzséből. Luny a mi mássalhangzóinkkal behelyettesítve: Lány-falu, mai Magyarországon is van Leányfalu településünk!

2012-05-22 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 14,Női fej olvasata magyar rovással Galliából