Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


71, Nefertem 16

Nefertem a lexikonban, katt az aláhúzottra. Bővebben találgatásokat olvashat róla.

Nofertum vagy Nefertem egy magyar nyelvű honlapon, szép képekkel. (Katt.)

68--nefertem-16.jpgMost olvassuk el a hieroglifáit:

Zászlós jel: nagyur+fordított pohár: D/T. A sínpár: út. Kereszt a körben: kő, hon, haza, ország értelmű jel. Béke zászló jele, + a kéz ad - helyzetben van. A 2 vonal, hon, haza hieroglif jele.

 

Koronája: 2, alakja: föld, de ha madártoll mintázatú, akkor magyar földnek olvasom.(mint a fent említett honlapok képei között.) Nép értelmű edényen, alatta 2 db élet jel, a fejpánt felett T, a fejpánt ur, ura szótagot  jelent.

1, Szeme: szem, 2, orra: or, úr. 3, Szakálla régies neve : kapes. 4, Kendője: nemes értelmű kendő. 5, Nyakéke: Úr.

 

 Most összeolvassuk a hieroglif és képírás jeleit:

Nagyurad, útjain az országában, békét ad a két hazában. 

2 magyar föld népei életének ( értsd: vízözön utáni ujjászületésének) az ura. 

Szemúr képe ez, a nemes úr.

Tehát nem isten, de Isten képe. a Bibliából is tudjuk, hogy Isten az Embert saját képére és hasonlatosságára teremtette. Nem istenek vagyunk, hanem Isten képe vagyunk.

Most ezt a vízözön utáni, és Biblia előtti időből magyar nyelven olvashattuk. A Magyar Nyelv, ősibb a Biblia nyelvénél. A magyar ősvallás tanítása egyezik a kereszténység mai tanításaival.

Nofertum változatos formában jelenik meg I. Széthi Abüdoszi templomában, ezúttal oroszlánfejjel, fején sólyommal és lótuszvirággal.(katt a képhez) Olvassák és nézzék a képet velem együtt. Fentről lefelé:

 

68--nefertem-16-b.jpg

 

A lótuszvirágon az életfa ábrázolásunk, 3 majd 7 felé ágazik, a magyarok 7 törzsének a jelentése. Életfa: Új életet jelent. Kiknek? A madár: az árpádi magyarok jelvénye, = MAGYAR jelentéssel. Az oroszlán a hunok jelvénye: Magaru= MAGYAR jelentéssel. Nyakéke: úr.  Mellén a szem: Isten szeme, abból a kacskaringós székely jel a jó-ma ligatúra: Isten a jó magyar föld ura jelentéssel. Az alak keze van alatta, marka: ma, karja: kar, karperece: ur. Aki a képen van, megtudtuk, hogy magyar úr. Ha a sólymot nem magyarnak, hanem a görögös kheru-nak olvasom, akkor is magyarul a kheru: király szóval értelmes a mondatom.

Összeolvasva mai nyelvújítás utáni szavainkkal: Ujjászülető 7 magyarok életének Ura. Isten a jó magyar föld ura. Ez a magyarok királya.

Most olvassuk a jobb oldali oszlop hieroglifáit: 

 

68--nefertem-16-c.jpg

 

Zászló: nagyúr (ezt olvasták nefer-nek). Utána T/D. Úrfő jele. Alatta a sínpár: út. Békét adó (kéz jele). Három egyforma jel: a karok felfelé állnak: = kar áll = király. Alatta madár: magyar, hullám: n. Bot és az úr jel: úr+bot  = ar+pád= Árpád. Adó helyzetben a kar: Békét ad csúszómászó: fő további jelek töredékesek,...de kikövetkeztetve: urunknak. A keretesben: kartusban I Szethi= Setét úr. ( Ezt a kartust nehezen olvasom a kopottsága miatt, ha sertésfejű alak ül  ott, akkor is értelmes, Sertés úr jelentéssel. Katt e honlapon 47, I Széthi fáraó szövege 4. pontnál.)

Összeolvasva: Nagyurad, úrfő, útján békét ad.  3 (nép) királya magyarunk, Árpád, békét adó úrfő ...urainknak. A Setét ÚR.

Fent az alak mögötti hieroglifák: 3 nap vagy úr jel, alatta: hon, 3 hullámvonal: n,  népek, ülő jel: úr, ura, fordított pohár: Itt, csúszómászó: fő.

Összeolvasva: 3 hon népeinek ura, itt fő(nök).

A Nefertem - Nofertum nevet nem tudtuk bizonyítani, és azt sem, hogy ő Isten lett volna. Valószínűleg a Nagy(úr)+Fő+T/D jelből gondolták a nevet, de ez is hibás olvasat, mert sem M sem N hieroglifa - betű nincs a környéken sem, de írja, hogy ő ÁRPÁD LESZÁRMAZOTTJA.
 

2012-05-28 Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 25,Attila királyunk méregpohara és kardja