Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


73, Nehbet 18

Nehbet a lexikonban (katt az aláhúzottra, másik honlapon olvashat róla). Hieroglif neve:

73--nehbet-est-be-nep-ed--ma.-..gyar-.jpg

 

est+be+nép+ed  magyar /mut+ar/ Ma így olvasom: est= nyugat. Nyugati magyar népek ura.

Nehbet másik honlapon, szép képekkel (katt).

70--nehbet-18.jpgÉrdekes dolgokat ismertetnek Nehbetről a kutatók a fenti honlapokon, most olvassuk el a hieroglifákat, magyar nyelven.

A sás-féle jel : ST összevonásnak látom. Az edény a neb hieroglifa, mi értjük: nép. A láb a -ba -be szótag. Utána T D T hieroglifák. Kör: úr jel a bottal: ar+pat-nak írják idegen fordítók =úrbot = Árpád az összecsengés alapján. A bekerített terület a hon, haza jele, körben a kereszt a föld jele.

Összeolvasva mai hangrendünkkel: eS-T-Ben Nép-eD-eT (lát) Árpádi hon földjén = ESTÉBEN NÉPEDET LÁTOD ÁRPÁDI HON FÖLDJÉN. Esthon Nyugati hazát jelent, akkor az értelme: NYUGATON NÉPEDET LÁTOD ÁRPÁDI HON FÖLDJÉN.

A, Fején a korona: 3 ország koronája, 3 részből áll.

B, Keselyű fej, a görögök mut nevű madara.

C, Kör jele úr, mivel nőalak úrnő.

D, Kendője az idegenek szerint is nemes nevű.

 E, Úr nyakperec,

F, nőiségét kiemeli, anya a mellek ábrázolása.

Összeolvasva: 3 ORSZÁG MAGYAR ÚRNŐJE, NEMES URA, ANYJA.

Nézzük a következő képet, forrása: http://www.maatkara.extra.hu/01istenek/nehbet/IMG_8552.jpg Kinagyítva jól látható.

Mut madár = Magyar a szárnyát védelmezően, iránymutatóan kiterjeszti. A lenti kép szerint a hieroglif jeleket összeolvassuk: (Nyugaton) = Esthonban néped, Hon ura 2 föld védelmező magyar ura. A képre beírtam a szótagokat:

 

70--nehbet-18-a.jpg

Minden jelet felhasználtam nem vettem el és nem tettem hozzá, bárhogy nézem, a szöveget magyar nyelven írták. A Neh-be-t név kihagyások eredménye, a Nép jelé+be szótagé+t jelé. Az olvasásban 8 jel helyett 3-at olvastak ki, így jött ki a Neh+be+t név, a magyarul nem tudó kutatóknál.

 

2012-06-10. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 26,A nagyszentmiklósi kincsek 1. Oktár király csészéje