Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


78, Ptah 23

Ptah a lexikonban (katt.)

Ptah= Atyátok egy másik honlapon (katt).

 

75--ptah-23.jpgOlvassuk a jeleit: aP +  át + oKH = Apátok, atyátok.

Fokosa: ő a fő kos. Az onk = élet jelét is oda szokták vésni, akkor élet ura. Alatta a 3 jel: 3 nép ura. ( Hunok, magyarok, kusok.)

Markával markolja a jogart, melyet hangsúlyos karjaival fog. Összecsengése: ma+karok=magyarok.

Fején a sapka: ura. szeme: szem+orra orr, szakálla régiesen kapes: Szemúr képe ez. tehát ő isten képe, a földi helytartója.

Összeolvasva a jeleket:

Atyátok, 3 nép, magyarok ura képe ez.

Pár érdekesség, ha az ajánlott honlapokon elolvasták történetét:

Az Atya a  két ország egyesítésekor Memphisz = Ménfő főistene, a világ teremtő Istene. A kimondott szavával és akaratával teremtett mindent. ( A kereszténység és a Biblia is megtartotta ezt a magyar tanítást.)

Egy Sabaka = Szabadka / olvashatom így = Szabadok ura/ nevű fáraó = főúr vésette a tanítását papiruszról kőtáblába. A túlvilágról alkotott hitben is találkozhatunk vele: halálunk után földi életünk véget ér, és a jók az ítélet után Magyar Isten társaivá válva Isten országában örök boldogságban élhetnek.

Katt a következő cikkekhez, a Magyar Rovás Leletek első honlapjára gyűjtöttem össze, oda fognak átlépni.

124,Mi történik a halál után? 1 A lélek halhatatlan

125,Mi történik a halál után? 2 Mennyország

126,Mi történik a halál után? 3 Pokol

 

2012-06-12. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Hol keressük az őshazánkat? A Kárpát-medencében. A vízözön előtt is itt voltunk. Amivel eddig foglalkoztunk, mint az egyiptomi magyar írás, mind a vízözön utáni magyar elme elkotása...Katt: a videóhoz.

 

Ha megnézzük az ősi emberi alakokat, a magyar jellegzetességeket látjuk, Egyiptom, Kréta, Szemúr, Etrúria, Hettia, stb magyar lelőhelyeken. Katt a filmhez:

Rovás ajánló: 32,Nagyszentmiklósi kincsek 7. Szárnyas oroszlán madár fejjel, szarvassal