Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


80, Szobek 25

Szobek a lexikonban (katt).

Szobekről érdekességek és kép másik honlapon (katt).

 Tarkhanban = Tárkányban találták az első, legrégebbi ilyen leletet.

 

77--szobek-25.jpg

Olvassuk a hieroglifákat: ES=Ez aKi Benn  (van)

Krokodil jele: Tárkány. Úr+bot = Árpád. Zászló: Nagyúr, álló jel: Földjén.

Képírás: hon jelű korona madártollból = Magyar áll. A kör úr, a kos szarvak: kus.

Krokodil fej: Tárkány, Füle írásjel: úr+bot = Árpád, kendője nemes, aki a képen van Úr.

Összeolvasva: Ez aki benn van Tárkány Árpád Nagyúr földjén. Magyarhon, Kushon Ura Tárkány, árpádi nemes.

 Most nézzük meg, jól olvastuk-e?

Kattintsanak az első címre a lexikon mutatja a hieroglifáit: Krokodil (=Tárkány) van a hon jelű négyszögön, azon a kis keret, ajtó féle jel -ban szótag. Tárkány honában. (Értelmezhetjük házában olvasatnak is.) Következő keretes hieroglifák: Kampó: S/Z láb: -ba -be szótag, a füles pohár K. Tárkányban ez ki benn (van). ( Másik variácó szerint: Tárkány házában szobák (vannak). 

Bárhogy is csavarjuk, magyar szövegeket kapunk.

Egy kutató a leletet Fajjum-szentélyként nevezi, (Fajom, fajtám, jól értem magyarul), melyre a Piramis-/Peremes/szövegekben is történik utalás és később ez a jel a Fajjum fővárosának Sedetnek ( jól értjük Setétnek) a szimbólumaként jelenik meg. A tény, hogy Tarkhan ( hat darab Tárkány nevű település van mai Magyarországon is katt az aláhúzottra.)  nincs messze a Fajjumtól. Fent említettem innen származik a legősibb lelet. Katt Tárkányra- a hieroglif lelet nagy képére.

Most olvassák el, kik a Tárkányok (katt). Egy idézet: "A 24 Hun Törzsszövetség birodalmában a tudás, az új ismeretek átadásával lehetett fenntartani és fejleszteni a társadalmat. Mivel a több földrészen is elterülő birodalomban nehéz volt az információk átadása..."

 

77--szobek-25-tarkany.jpg

A hieroglifák állása szerint jobbról-balra olvassuk, ahogy a képre beírtam: Be+me+N+T Ár+pád+ Hon+odba+ fő Tárkány (Krokodil-honba). Létra = Lát+ra = Lát az Úr. A létra a Napkoronghoz vezet, a Nap (kepera = úr képe). Már írtuk, hogy a Nap nem isten, csak égi utas és hasonlók az elnevezései. Ősi legendáinkban a papok madár = magyar nyelven imádkoztak, magaslatokon, vagy létrán, hogy közelebb legyenek Istenhez. Népmeséinkben is az égig érő fán, vagy létrán mennek a mesehősök.

Összolvasva: Bement Árpád honába a fő Tárkány, lát az Úr... ( A lelet töredékes, sokezer éves és magyar nyelven jól olvasható.)

Érdekesség: Jézus is magaslatokra vitte fel imádkozni a tanítványait (a Biblia szerint). Vagy: Jézus az apostolokkal felment a hegyre imádkozni. Vagy: a hegyi beszédben meghirdette Isten országát. Az ószövetségi írások szerint miután Jákob /=Jót+kap/ elmenekült Ézsau haragja elől, LÉTRA látomásban tapasztalta meg Isten jelenlétét. (Égig érő létrát látott álmában, az égben a végén Isten állt, és angyalai (angelus = hongalus = országnagyok/ fel - le járkáltak az ég és föld között.) A történetek folytatása számunkra most nem fontos, nem a kutatásunk célja.

 

 

2012-06-12. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.  

Rovás ajánló: 34,Nagyszentmiklósi kincsek 9. Az Égi Ló szövetsége

35,Nagyszentmiklósi kincsek 10. Árpád fejedelem