Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


92, III. Ramszesz egy papiruszon

92, III. Ramszesz (Úr- Mása főúr) egy papiruszon. Azt írják, róla, hogy a 20. dinasztia királya, 3. Ramszesz hódol a thébai háromság, Amon, Mut, és Honszu előtt. Jól olvasható összefüggő kép, ezért érdemes elolvasnunk, mit is akart 3. Úr-Mása magyar királyunk.

Lemásoltam a hieroglifákat, és mellé írtam a mai betűink megfelelőit. Ha értelmesen összeolvashatjuk, akkor magyar nyelven írták.

Nézzük a képet:89--a.jpg

Besorszámoztam az olvasás sorrendjét, balról jobbra , és az oszlopokat fentről lefele olvasom.

 

A képek tájékoztatják a hieroglif írást nem ismerőket, miről is van szó. (Pl. a képregényekben is ott van a jelenet, és a pár mondatos cselekmény. A keresztény templomok festőművészei szöveg nélkül festették meg a jeleneteket bibliai alakokról, híres szentekről, hogy az olvasni nem tudók is értsék. Itt is ez a helyzet. Ha az olvasatom jó, a jelenetet alátámasztja, de csak akor, ha nincs kihagyás és betoldás a szövegben.)

 

89--c.jpg

 

 

 

 

Hon-ős, jó magyar föld, Téba magyarja.

 

 

 

(Ék és a talaj jele, ma Egyiptom néven ismerjük): Égi-ta(laj) = Égi-hon

nagyura, (kő értelem földet, országot is jelent) föld ura.

 

 

89--cc.jpg

 

 

A mut-nak nevezett madár, alatta az ovális nő jele, és a lefordított pohár: D.

Magyar Úrnőd.

Magyar Delta ura.

Népe magyar.
 

Hona (=hazája) fő magyarja.

(Az ősi magaru-nak nevezett oroszlán jele az értelemhatározó, hogy jól olvastam. Az ősi krónikáink oroszlánok hangjának nevezték a magyarok hangját. Az oroszlán arabul ma is magaru. Aki magaru nyelven beszél, az magyar és magyar nyelven beszél.)

 

 

89--e.jpg

A Mén, 

 

Árpád úr itt (van).

 

Harmadik nagyúr Esthon (=nyugat. Valóban nyugatra van a többi magyar államtól, Mezőföldtől = Mezopotámia, Hétországtól = Hettia, Kan-hontól = Kánaántól, Pilisiektől = filiszteusok, ma palesztinok. Naphontól = nippon, japánok, és az Üveghegytől = ma Himalája magyar népeitől.)

 Tehát: harmadik nagyúr Esthon népe földjén.

Kushon és Bothon ura.

(Az országrészek uralkodói jogarai: Esthon összecseng az ostorral, Bothon összecseng a pásztorbotal, Kushon (a bibliai Gósen) összecseng a kosfejben végződő jogarral.)

 

 

89--f.jpg

 

4.a: Népe három honában

Kus úr,

élet magyar ura, honunkban 

A Mén úr.

 

4.b: Népe három Fehérvárában

Napúr mása ez, Bothon nagyura, az úr.

(A várat háznak, palotának és feheru = fehérvárnak is tudom olvasni, mint a Mai Magyarországon ismert Gyulafehérvár, Nándorfehérvár, Székesfehérvár.)

 

 

 

 89--g.jpg

Főurad, jó magyar úrős, 

 

Bothon, Delta magyar földjén.

 

Hunok királya ez.

Itt tudós úr Égi - Földön. ( Égi föld, Ménnek országa, Égi-ta(laj) Egyiptom ősi neve.)

 

Harmadik magyar Úr-mása király ez  e hazában. ( Valahogy az idegen nyelvű kutatók is kiolvasták, hogy Harmadik Ramszesz.= 3. Úr-Mása királyunk.)

 

Hazánk királysága a tiéd.

 

 Három hon ura békét ad.89--h.jpg   

 Itt tudós urak ura, Égi haza magyar ura.

Napúr /=Napkirály/ jó magyar ősúr. aki ez főurak /és/ magyar népek 3. nagyura /a kutatók III. Ramszesze/.

 

2012-07-25. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.  

Pár gondolat, hogy mit tudunk a Régi keleti őshazánkról:

(Egyiptom ősi magyar elnevezéseiről már korábban írtam. Az Égből eredt, Mennyek országa, Mennyei föld, Égi ta(laj), Ménnek országa mind ismerősen hangzik a magyaroknak. Jézus családja is ide menekül a magyarok közé, Egyiptomba, és tanulmányai után a Szent Család Galileába,(Franciaország Gallia nével egyezik, ahol a Kelták, keletiek magyar törzse élt, miután az asszír támadások elől elhajóztak. ) Názáretbe =/Nagysárrétre/ költözik... ezt is érdemes tovább kutatni.

Az aranykor Amerikájába igyekezett a jólét reményében minden idegen nép, melyek az egyre melegedő éghajlat és gyorsuló elsivatagosodás miatt nyájaikkal dúsabb legelőket, a megművelt termőföldeket, az arany és vízkészletek, gyümölcsfák, állatállomány, a városok és falvak megszerzését, az őslakók kiirtását, elűzését tűzték ki célul az Úr = Asszúr vezetése alatt. (Ugye ezek el nem évülő emberiségellenes bűntettek.) A feleségnek való nőket maguk mellé vették, a fiúkat, férfiakat kiirtották, ivartalanították. Bizonyítékok az asszír halállistákon, melyeket érdemes lesz tovább kutatnunk.

 Majd később olvashatnak róla, hogy sorra megdöntötték a magyar államokat, a Sumért= Szemúr országát, Babilont = Baba Ilona azaz Tündér Ilona országát, Hettitákat=Hétországot, Kan-hont =Kánaánt. A legtovább fennálló magyar ország Egyiptom volt, a Mennyország.  Az északi menekülők a vissza útvonalat választották a Kárpát-medencébe, rokonaikhoz menekültek a Pártusok = Partiak, Médek, Gr-Úzok, Etruszkok= Héturak, Karthágói= Kerthegyi P/Hunok, Kelták=Keletiek, Avarok=A váriak, Szkíták = Szigetiek és egyéb magyar nyelvű rokonok közé.)

A magyar népek utolsó nagy felszabadítója a macedón Alexandros = Élők-szent-ura, igen, Nagy Sándor állította helyre rövid időre a magyar népek őshazájának egységét, de akkorra olyan nagy volt a magyarok vérvesztesége, hogy tartósan nem tudták megtartani a létrejött államalakulatokban a vezető hatalmat. A többiek legnagyobb gyülekezőhelye az őshaza, a mai Kárpát -medence területe volt.

Ezt az irányt Egyiptomi bizonyítékaink után még tovább lehet kutatni, ahol magyarok jártak, ott a régészek magyar rovásírásos bizonyítékokat találtak.

 

Rovás ajánló:

209,Etruszk szarkofágok magyar szöveggel

Talán ismét érdemes felhívni a figyelmet, hogy a leletek nem az Uralból kerültek elő.

 A magyar népek országai:

 Néhány száz rovással írt magyar bizonyítékért kattintsanak az aláhúzottra, másik honlapra lépnek.

Magyar Rovásírás Leletek 1.


 

2012. szept.14.