Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


94, Asszuáni (Asszonyhoni) sír feliratai

94, Asszuán = Asszonyhon, már korábban írtam, hogy e tartományban a fekete magyarok a sötét bőrű Nagyasszonyt tisztelték. ( Ma is vannak szerte a világon Szűz Mária ábrázolások között Fekete Madonnák. Számunkra a leghíresebb a magyar alapítású Pálos szerzetesrend egykori magyar központjában, Lengyelországban, Czestochowában levő Mária kép. Katt az aláhúzottra. a kép és története.)

Most olvassuk el a hieroglif magyar szövegeket, rengeteg adatot megismerünk:

 

91--asszuani-sir-felirata.jpg

Feltűnően szép állapotú, ezért jól olvasható. Beírtam a leletre a magyar szótagokat. Az írásjelek iránya adja a szövegolvasás irányát. Segítségül nyilakkal és sorszámokkal jelöltem. Ha az alábbi képet kimásolják és felnagyítják, velem együtt tudják olvasni.

 

91--asszuani-sirfelirat.jpg

 

91--asszonyhoni-sir.jpg1, A hon Napotthon(=Núbia) Nap-ura(=Napkirálya) Naphon, Kushon népe (kőben =) országában.

2, A haza (=hon) Napotthon(=Núbia) Napkirálya (=Napura) bőre sötét (= sötét bőrű) úr. /Látjuk is a képen./

3, Hun, Magyar, Napotthon (=Núbia) népei (vizei) országának fő ura Elefánthonban.

4, Úr+bot (=Árpád)-ban Magyarország(on) Est-ben (=nyugaton) népeid (Mut-ar =) magyar nép(ágak). Uruk /az/:

5, Arany Napkirály.

6, Magyarország /=hon, haza/ földjén.

7, (Oroszlán = magaru ur értsd:) Magyar urad Napkirály, Arany úr, népágaidon.

8, Kő (=ország) feje hun Napotthon (=Núbia) földjén.

9, Fő magyarja, népei honura itt /van/.

10, Nagy Árpádi haza (=hon) földjének fő magyar ura (=görögösen fáraó).

11, Égi-ta(+laj), Égi földi urad életének ura, magyarja. /már írtuk, Égi talaj = görögösre csavarva Egypt, Egyiptom.)

Nem tudom a képről pontosan megállapítani, hogy mit étkezik, mivel sírban van a festmény, lehet a képírás szerint összecsengés is:

12, Hal (halál), Kacsa (kő, országában, úrszékében), Kenyér (élet, étellel), vizes korsók 4 db (vízzel, sörrel, borral, itallal)+ aszolga képe az élőket jelképező lótuszvirággal: az élőről gondoskodik a szolgája.

13, Képírás: szem+orr+szakáll(=régiesen kapes): Szemúr(=Isten) képe ez. /Az összecsengés alapján. Tehát Isten helyettese a földön, mint király, és a Mennyek országában is király, de csak Isten után./

14, Oroszlános (=magaru ur) lábú széken ülő úr: Magyar úr székén úr = Magyarország ura.

15, Az asztal alsó részének alakja a Hon hieroglif jelét írja, a főúr lába állása: -ba, -abba jelentésű = Honában.

16, Marka: ma, karja: kar, karperece: úr. = Honában magyar úr.

 

2012-07-27. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei.  Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok tovább...

 Van-e a világon még egy nép, amelynek ilyen ősi írott emlékei volnának, mint a magyar népnek?

 Filmajánló (csak hanganyag) Egyiptomban élt Remete Szent Pál, az ő épségben maradt testét őrizték a pálosok a Pilisben...más pálosoknak is épségben maradt a holtteste...egyetlen kolostoruknak sem volt temetője...valódi szentek voltak...

...50 pálos szerzetes Mohács után Esztergomnál megfutamítja a török hadakat, az ellenség kerülővel mehetett kirabolni Budát...( ma előbb van Buda, majd Esztergom...a királyi központot nem itt kell keresni...a Pilisben a törökök kiszorítása után a Habsburg elnyomás alatt 200 éven keresztül folyamatosan robbantják az épületeket...200 év alatt erdő is nőtt, piramis alakú hegyeket lehet látni, pontosan hármat, mint Egyiptomban...

Utolsó királyunk, 2.Lajos holttestét Mohácsnál cseh karddal leszúrva, épen találják meg a Csele pataknál, mint a szentekét, jó illatot árasztva...A festmények a halott Krisztusként ábrázolják...Katt:

A Pálos rend (Árva Vince atya írása). "Akkoriban nem volt probléma, hol született az ember. Ha magyarnak vallotta magát, magyar volt."

"A Pálos rendnek a középkorban 150 kolostora volt a Nagy Magyarország területén. Van egy dolog, amiről nem akar tudni a magyar történelem. 1527-ben Szombathelyi Tamás generális Lisszabonban búcsúztat 300 magyar pálost, akik VI. Sándor pápa megbízásából mennek Amerikába, hogy ott hittérítést végezzenek. Főleg az indiánok között jártak, és emlékük ma is él. Spanyolország és Portugália szembefordult egymással, és megint VI. Sándor kéri fel a pálosokat, hogy csillagászati eszközökkel húzzák meg a határvonalat a két veszekedő hatalom között. (Az akkoriban egy nagyon komoly tudomány volt.) A spanyolok elfoglalják Guatemalát, 300 pálost kivégeznek, néhányat pedig csónakba ültetnek..." (Szomjan és éhen halnak az óceán vizén.)

 

"A pálosság akkor erősödik fel, mikor az Árpád-ház utolsó aranyágacskája kihajt a férfi ágon. Női ágon tovább megy a vér egészen II. Lajosig, akiben tehát szintén turul vér folyik. Ez megint egy külön kérdés. A holló egyébként így kapcsolódik Mátyáshoz. 1590-ben egy költő ezt megverseli, tehát jól tudjuk, hogy ez egy középkori hagyomány. ..."

"Érdekes, hogy az utolsó aranyágacska 1301. január 14-ről 15-re virradó éjszaka halt ki. Január 15-e pedig Remete Szent Pál ünnepnapja. Ha én úgy érzem, hogy a turul erőt kell fönntartanom, akkor az ő ünnepét kell ápolnom...."

"

Ha ránézünk a térképre, láthatjuk, hogy a Dunakanyar egyik része egy oroszlánt ábrázol. A fara Esztergomnál van, folytatódik a háta, Visegrádnál van a feje, ahol a Koronát őrizték, és Szentendrénél a szája. Visegrád királyi birtok volt, így az oroszlán jelképe pontosan ide illik.

Pomáz környéke ilyen szempontból nagyon fontos. Itt a szomszédban, Budakalászon találták meg a világ első kocsiábrázolását. Tehát ez egy nagyon komoly kulturális terület.

Még egy érdekességet mondanék a szellemiségéhez. Többször elhangzott a kultúra szó. Honnan ered ez a szó? Sokat emlegetik a turult ezzel kapcsolatban. A magyar nyelvnek van egy korszaka, amikor ligatúrák jelennek meg, tehát több hang együtt ad egy ..."

A Pilisszántón talált pálos keresztes kő üzenete.

pilisszantoi-palos-ko-1.jpg (E honlap szerkesztője is lefényképezhette a Pilisszántón levő templomban őrzött szent követ.)